Roland Garros. Simona Halep, surpriză uriaşă! Eliminată de Amanda Anisimova (Statele Unite) - în vârstă de doar 17 ani

Campioana en-titre a cedat surprinzător în sferturile competiţiei franceze în faţa tenismanei de origine rusă, în două seturi, scor final 6-2, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (rolandgarros/facebook)

Simona Halep (27 ani, 3 WTA) părăseşte competiţia din capitala Franţei - Roland Garros - al doilea turneu de Mare Şlem al anului, dotat cu premii în valoare de 42.661.000 de euro, după ce a fost învinsă de tânăra americancă Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA) în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-4.

Cotată cu prima şansă la cucerirea trofeului, Simona a cedat în faţa oponentei sale după doar 68 de minute de joc efectiv.

Duelul a fost unul greu pentru sportiva noastră, care a trebuit să ţină piept unei jucătoare inteligente, foarte agresivă şi care a atacat în permanenţă. Anisimova a venit cu un plan de joc bine structurat, a acoperit excelent zona ei de teren, întorcând mingile campioanei noastre în unghiuri greu accesibile.

Simona a fost pasivă în unele momente, cedând astfel iniţiativa sportivei de origine rusă, care şi-a adjudecat în mare fel calificarea în careul de aşi a circuitului parizian. Anisimova a avut dealtfel un parcurs admirabil până în optimi - doar victorii fără set pierdut.

Fiecare jucătoare a avut câte un as, iar Halep a comis două duble greşeli. Anisimova a fost mai bună la ambele servicii, 65%-52% la primul, 64%-53% la al doilea, fiind totodată net superioară la mingile direct câştigătoare (winners), cu 25-16.

Simona Halep va primi pentru evoluţia sa un cec în valoare de 415.000 euro, respectiv 430 de puncte WTA. În urma eliminării ea va coborî până pe locul 8 în ierarhia mondială începând de săptămâna viitoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport