Estonia expulzează doi diplomaţi ruşi. Moscova promite că va da un răspuns

Estonia susţine că a expulzat doi diplomaţi ruşi, acesta fiind cel mai recent incident care afectează relaţiile dintre cei doi vecini.
Steagul Estoniei.
Steagul Estoniei. (Simon Dawson/Bloomberg/Getty Images)

Ministerul eston de Externe a făcut anunţul vineri, fără să ofere alte detalii.

“Confirmăm că Estonia a expulzat doi diplomaţi ruşi. Nu facem niciun comentariu pe această temă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Baltic News Service a făcut cunoscute numele celor doi diplomaţi: Dmitri Kazionnov, consulul general rus în oraşul Narva, aflat la graniţa ruso-estonă, şi consulul Andrei Surgaiev.

“Aceasta este o altă mişcare neprietenoasă şi nejustificată, care nu va rămâne fără un răspuns”, a avertizat Ministerul rus de Externe.

Relaţiile dintre Rusia şi Estonia, membră a Uniunii Europene şi a alianţei militare NATO, au fost tensionate timp de ani de zile.

La începutul acestei luni, o instanţă din Estonia a condamnat un cetăţean rus la cinci ani de închisoare după ce l-a găsit vinovat pentru spionaj în favoarea Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe