"Este o sfidare la adresa bucureştenilor!" PSD şi ALDE boicotează consacrarea Pieţei Victoria ca loc al protestelor

USR a iniţiat o propunere de hotărâre de Consiliu general, pentru ca idei precum organizarea unui târg de Crăciun lângă Guvern să nu mai poată ameninţa desfăşurarea protestelor în Piaţa Victoriei. PSD şi ALDE au boicotat însă şedinţa în care propunerea urma să fie supusă la vot.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Consilierii PSD şi ALDE au boicotat şedinţa extraordinară convocată la iniţiativa USR, şedinţă în care urma să se dezbată şi supună la vot proiectul USR prin care Piaţa Victoriei ar fi urmat să fie rezervată pentru manifestări civice şi sindicale. Tot astăzi ar fi trebuit să ofere explicaţii cei care au participat la decizia prin care s-a încercat organizarea unui Festivalul în Piaţa Victoriei.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o sfidare la adresa tuturor bucureştenilor care aşteptau altceva. Pentru noi este o victorie că am reuşit pentru prima dată să convocăm, de pe băncile Opoziţiei, o şedinţă CGMB. PSD este un partid partid mare, dar este un partid laş. Să ai majoritate şi să nu vii la dezbateri, să nu dai explicaţii pentru deciziile tale înseamnă că îţi este frică de oameni”, a declarat Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti, potrivit comunicatului de presă remis de USR Epoch Times.

Liderul USR Bucureşti a mai precizat că ”o putere care nu-şi asumă statutul şi care fuge din faţa dezbaterilor este o putere nelegitimă. Consilierii PSD şi-au pierdut astăzi legitimitatea morală de a vorbi despre Bucureşti. Consilierii social-democraţi s-au comportat ca nişte umili valeţi ai Gabrielei Firea în loc să se comporte ca reprezentanţi ai bucureştenilor. Puteau să vină la dezbateri, puteau să-şi spună punctul de vedere. Au ales să fugă din calea dezbaterii pentru că ei nu au nimic de spus. Ei sunt doar o maşinărie de vot în slujba Gabrielei Firea”.

USR mai transmite că va întrebuinţa toate mijloacele legale pentru a pune în discuţia CGMB proiectul ce ar fi trebuit discutat astăzi. De asemenea, USR va transmite către Primăria Capitalei şi instituţiile din subordine întrebările la care aşteaptă în continuare un răspuns.

Reamintim că USR a avansat acest proiect după ce Gabriela Firea a încercat să transforme Piaţa Victoriei - epicentrul protestelor rezist - în Târg de Crăciun. Iniţiativa ei s-a izbit de opoziţia protestatarilor care nu au permis instalarea târgului, obligând-o practic să renunţe la acest demers.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne