Pleşu, despre Firea: Obrăznicuţă, drăgălaş-castratoare, cochet-soldăţească, viril-partinică

Andrei Plesu
Andrei Plesu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Decizia primăriţei PSD a Capitalei, Gabriela Firea, de a organiza un târg în mijlocul Pieţei Victoria, epicentrul protestelor împotriva coaliţiei de guvernare, i-a atras atenţia şi scriitorului Andrei Pleşu, care a comentat pe marginea subiectului într-un articol publicat în Dilema Veche.

"Dna primar general (obrăznicuţă, drăgălaş-castratoare, cochet-soldăţească, viril-partinică) decide să organizeze un tîrg de sărbători în Piaţa Victoriei, acolo unde, de cel puţin un an, au loc proteste antiguvernamentale. Decizia cu pricina nu se poate pricepe decît în două feluri:

A) Dna primar e atît de… candidă, încît n-a făcut nici o asociere între ideea de a organiza feerii zglobii dinaintea Guvernului şi posibilitatea unor reacţii de protest din partea „rezistenţilor“. Una-i una, alta-i alta!

B) Dna primar a crezut că pune o piedică zdrobitoare (şi foarte „’oaţă“) eventualelor tentative de „acţiuni“ de stradă. Ambele variante dovedesc o radicală inaptitudine de a gîndi politic în mod adecvat şi, „cu toată dragostea“, un tristuţ acces de stupiditate. Rezultatele s-au văzut", a scris Pleşu.