Protestatarii, comparaţi cu minerii lui Iliescu. Hunor cere iertare pentru declaraţia colegului său

Protestatarii care au venit în faţa Parlamentului, pe fundalul scandalului din plen pe legile Justiţiei, au fost comparaţi de către un deputat UDMR cu minerii aduşi de fostul preşedinte Ion Iliescu la Bucureşti. La scurt timp după declaraţie, preşedintele partidului a catalogat declaraţia drept neinspirată şi necugetată.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a respins declaraţia colegului său, deputatul Marton Arpad, care i-a comparat pe protestatarii de la Parlament cu minerii aduşi de fostul preşedinte Ion Iliescu în Capitală.

"Domnul Marton Arpad a avut o declaraţie neinspirată, necugetată, dar sunt convins că nu a avut intenţia să jignească pe nimeni şi eu nu împărtăşesc această opinie, nu este opinia UDMR. Sigur, i-am spus, şi în numele meu şi în numele Uniunii îmi cer scuze de la cei care s-au simţit jigniţi, cei care după această declaraţie au avut senzaţia că domnul deputat i-a jignit; nu a fost o astfel de intenţie din partea lui.

Orice om are dreptul de a protesta, există cadrul legal pentru aşa ceva şi orice protest este absolut în regulă până când nu lezează demnitatea unui alt om şi nu îngrădeşte drepturile şi libertatea celuilalt, la fel cum orice om are dreptul la o opinie în limitele bunului simţ şi fără să lezeze demnitatea celuilalt. Eu cred că în acest moment ar trebui să ne oprim şi nu ar trebui să mai comentăm această declaraţie, fiind o declaraţie neinspirată şi care nu era cu intenţia de a jigni pe cineva", a declarat joi, pentru Agerpres, liderul UDMR Kelemen Hunor.

Reamintim că, în cadrul dezbaterilor de la Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, deputatul Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe românii care au protestat miercuri seară în faţa Parlamentului, pe fundalul scandalului privind legile Justiţiei.

"Să nu fiţi duplicitari. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut imaginea în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenţia unui lider al acestui grup care a mulţumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie '90 când, deşi nu i-a chemat, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statul de drept'', a precizat Marton Arpad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne