"A început dictatura hoţiei!" În Capitală se anunţă un nou mega-protest

Este începutul dictaturii hoţiei în România, iar oamenii trebuie să se mobilizeze şi să nu lase maşina de vot PSD, ALDE, UDMR să le macine libertatea, transmit zeci de organizaţii.
Protest
Protest (Alexandru Socol)

Pe Facebook s-a dat semnalul de mobilizare pentru noi proteste de amploare. În jur de 40 de organizaţii ale societăţii civile din România şi Diaspora îi chemă pe românii de pretutindeni în stradă, duminică, pentru a se împotrivi "dictaturii hoţiei". Protestul, declanşat de adoptarea, pe repede-înainte, a modificărilor legilor Justiţiei, este programat să înceapă la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, lângă Guvern.

"Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoţiei. Chemăm lumea din România, diaspora să vină la Bucureşti, din toată ţara!

Întreaga naţiune a fost ieri martora uneia dintre cele mai dezgustătoare acţiuni politice din ultimii ani. Într-o zi care ar fi trebuit să fie un moment de reflecţie istorică şi de unitate, dar şi de aducere aminte a ororilor, lipsei de libertate şi sărăciei care au urmat dictaturii, corupţiei şi domniei bunului plac, Parlamentul, prin PSD, ALDE şi UDMR, a început readucerea justiţiei sub control politic prin adoptarea modificărilor la legea 303 şi legea ANI.

Dacă proiectul de modificare a statutului magistraţilor devine lege, independenţa procurorilor va fi eliminată, judecătorilor şi procurorilor li se vor îngrădi dreptul la critică şi cel la libera exprimare, magistraţii vor putea fi anchetaţi de comisii parlamentare, iar magistraţii trimişi în judecată vor putea continua să judece şi să “împartă dreptate”. La fel, dacă proiectul de modificare a legii ANI va trece de Parlament, zecilor de parlamentari care au folosit bani publici să-şi plătească ilegal rudele li se vor şterge cu buretele interdicţiile aplicate de ANI şi confirmate de instanţe", se arată pe pagina evenimentului.

Semnatarii apelului reamintesc că ieri, în Camera Deputaţilor, majoritatea PSD a înlocuit dezbaterea cu intimidarea şi cenzura, şi atrag atenţia că e doar o chestiune de timp să ne întoarcem în vremea lui Stănoiu şi Năstase.

"Este începutul dictaturii hoţiei în România şi e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase, furtul din banii noştri va redeveni normă acceptată şi nepedepsită a comportamentului politic, iar hărţuirea magistraţilor independenţi va fi un fapt cotidian. Noi toţi vom continua să sărăcim şi să trăim într-o ţară fără spitale, fără şcoli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorităţi publice abuzive, incompetente şi corupte.

Am privit, tot ieri, cu indignare şi stupefacţie, scenele din Camera Deputaţilor, în care abuzurile majorităţii PSD au transformat ceea ce trebuia să fie o dezbatere parlamentară într-un şir de intimidări şi cenzură a Opoziţiei. Imposibilitatea de a depune amendamente, imposibilitatea de a vorbi la microfon sunt scene care aparţin regimurilor autocratice şi cu tendinţe dictatoriale, nu unei democraţii precum dorim să fie România.

Parlamentul trebuie să fie un loc de dezbatere, nu o maşină de vot în mâna unui lider de partid.
Nu vom sta şi accepta repetarea istoriei. Dictatura nu se instalează într-o zi sau peste noapte, nu există anunţ oficial de instalare a dictaturii. Fiecare zi în care tăcem şi închidem ochii la restrângerea drepturilor noastre, a libertăţilor individuale, a democraţiei, a independenţei justiţiei şi domniei legii ne îndepărtează de lumea democratică în care am intrat cu atâtea sacrificii.

Nu avem voie să acceptăm întoarcerea în trecutul întunecat al României. Duminică, 10 decembrie 2017, ora 18.00, vom ieşi în stradă din nou. Vă chemăm, dragi cetăţeni ai României, din Bucureşti şi din provincie în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Toţi cei care nu au posibilitatea de a veni în Bucureşti să iasă în fiecare oraş în care trăiesc şi îşi cresc copiii. Haideţi să ne apărăm dreptul la libertate şi demnitate, drept atât de greu câştigat. Maşina de vot PSD, ALDE, UDMR continuă să ne macine libertatea, pe care noi avem datoria să o apărăm pentru noi şi pentru copiii noştri", adaugă cele 38 de organizaţii semnatare, respectiv:

Asociaţia Aradul Civic
Acţiunea Civică Galaţi
Alba Iulia Civică
Asociaţia Civică ProFest
#activAG - Piteşti
CIVICA Iaşi
Civism Mureş
Comunitatea Curăţăm Galaţiul
Corupţia Ucide
Cuza Vrea Dreptate Iaşi
Declic
Diaspora Franţa solidară cu România
Evoluţie în Instituţie
Geeks For Democracy
Grupul Civic #Insist
Iniţiativa România
Institutul pentru Politici Publice
Oradea Civică
Platforma România 100
Procivic Baia Mare
Rădăuţiul Civic
#Rezist Birmingham WMW
#Rezist Bacău
#Rezist Constanţa
#Rezistam Düsseldorf
#Rezist Liguria
#Rezist Milano
#Rezist München
#Rezist Râmnicu Vâlcea
#Rezist Zurich
#REZISTENŢA
România Vie
Ştafeta Steagului U.E.
Timişoara Civică
Tulcea #rezistă
Umbrela AntiCorupţie Cluj
Valea Jiului Society
VedemJust

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne