Elon Musk testează primul tunel subteran dedicat autoturismelor automatice [video]

Magnatul de la Tesla a inaugurat prima secţiune de testare a tunelului subteran de 3,2 kilometri, situat sub sediul SpaceX din Los Angeles.
Tunel subteran cu maşina Tesla Model X
Tunel subteran cu maşina Tesla Model X (Twitter)

Elon Musk, magnatul genial de la Tesla, şi-a prezentat tunelul subteran pentru transport de mare viteză (Hyperloop) - creat de compania sa The Boring Company şi care ar trebui să rezolve problema traficului - permiţându-le oaspeţilor săi să ia parte la primele teste ale inovaţiei care se doreşte a fi o soluţie pentru „traficul care distruge sufletul”.

Marţi 18 decembrie oaspeţii s-au urcat la bordul unei maşini Tesla Model S şi au fost conduşi pe străzile din Los Angeles până la obiectivul cunoscut sub numele de O'Leary Station. Staţia este situată în mijlocul unui cartier rezidenţial. Un lift fără pereţi a transportat lent automobilul, printr-un puţ larg, la aproximativ 9 metri adâncime. Participanţii au descris cursele cu autoturisme automatice ca fiind impresionante. Unii au avut rău de maşină, alţii au ţipat surprinşi "Wow!".

Tunelul, considerat drept un "experiment", se află la mai puţin de 1,6 kilometri de sediul SpaceX din Hawthorne. În viziunea lui Musk, tunelul subteran ar putea permite oamenilor să se deplaseze mai rapid decât cu metroul. Primul test rutier are loc la doi ani după ce Musk a dezvăluit pe Twitter că „traficul mă înnebuneşte” şi că are de gând să construiască „o maşină care să sape un tunel şi voi începe excavarea”.

De atunci, el a dezvăluit fotografii şi clipuri video despre progresul tunelului. Tunelul rulează pe aproximativ 3,2 kilometri, sub Hawthorne, California, unde se află sediul companiei lui Musk, SpaceX.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură