După lansarea spre Marte a unui automobil, Elon Musk se gândeşte la o altă cursă spaţială: spre Pluto (video)

Succesul obţinut de omul de afaceri american Elon Musk, care a lansat cu succes marţi prima sa rachetă şi un automobil Tesla Roadster în spaţiu, l-a impulsionat să lanseze lucruri în apropierea lui Pluto şi chiar mai departe.
Elon Musk
Elon Musk (acrosstheculture.com)

După ce acum o săptămână, compania aerospaţială SpaceX a lansat o rachetă de tip Falcon 9 de la baza Cape Canaveral, din Florida - transportând pe orbită un satelit de comunicaţii, GovSat-1, fabricat în Luxemburg - marţi 6 februarie la ora locală 20.45 UTC, compania lui Elon Musk, a lansat cu succes racheta Falcon Heavy, propulsată de 27 de motoare, fiind cea mai puternică rachetă utilizată în prezent.

Satelitul GovSat-1, care a fost lansat miercurea trecută va oferi, printre altele, o mai mare protecţie cibernetică pentru partenerii Luxemburgului din Uniunea Europeană şi aliaţii NATO, printre care şi Statele Unite.

Omul de afaceri a confirmat oficial că la bordul navei Falcon Heavy care a fost lansată marţi, se afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce ar urma să fie amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ (video). În ajunul zborului, Musk a declarat reporterilor că SpaceX a făcut tot ce a putut pentru a maximiza succesul misiunii precizând că este împăcat cu orice se va întâmpla: un succes, “o explozie puternică” sau alte calamităţi. El a adăugat că totuşi sunt şanse mici ca fostul său automobil să intre pe orbita lui Marte.


Tesla Roadster
Tesla Roadster (Image credit: SpaceX)


Tesla Roadster
Tesla Roadster (Image credit: SpaceX)

Însă succesul obţinut până acum, l-a impulsionat pe Elon Musk, om de afaceri american, născut în Africa de Sud. Acesta a declarat: "Pot să lansez lucruri direct la Pluto şi mai departe". Rămâne de văzut care va fi următorul pas pe care îl va face Musk.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură