Elena Udrea vrea o confruntare cu denunţătorii săi

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)

Arestată preventiv în dosarul Gala Bute, Elena Udrea îşi pregăteşte apărarea. După ce a acuzat în repetate rânduri că arestarea ei se bazează doar pe denunţuri, acum, ajunsă după gratii, fosta şefă PMP cere o confruntare cu denunţătorii săi.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că fostul ministru doreşte o confruntare cu autorii denunţurilor împotriva sa, confruntare în urma căreia s-ar putea dovedi că denunţurile acestora sunt false, relatează B1 TV.

"Dintr-o confruntare pot să reiasă elementele care nu sunt puse cap la cap. Fiindcă e foarte simplu să spui am lăsat o geantă în biroul ministrului şi atât pe când într-o confruntare vei fi pus în faţa unor elemente de detaliu, pe care trebuie să le confirmi, trebuie să le indici. Într-o astfel de confruntare probabil poziţia denunţătorilor va reieşi ca mincinoasă." a declarat Marius Striblea.

Avocatul Elenei Udrea a explicat denunţurile formulate contra clientei sale de apropiaţii săi prin faptul că aceştia au sesizat că făcând denunţuri împotriva clientei sale sunt puşi în libertate, sau nici măcar nu mai sunt arestaţi, motiv pentru care au făcut-o.

"Nu înseamnă că dacă au făcut un denunţ, lucrurile din denunţ sunt adevărate. E dreptul procurorului să facă orice acuzaţii, dar e obligaţia lui să vină cu probe, pe denunţuri nu se pot lua măsuri preventive", a declarat Striblea.

Reamintim că, la începutul săptămânii trecute, venită în Parlament pentru a-şi convinge colegii deputaţi să voteze contra arestării sale preventive în Gala Bute, Elena Udrea s-a plâns că este "vânată sistematic" şi că arestarea sa preventivă se bazează pe denunţuri, mai exact pe denunţul prietenei sale, Ana Maria Topoliceanu, care a turnat-o pentru a fi eliberată.

Din probele citate recent în presă, a rezultat că Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) ar fi făcut presiuni asupra lui Tudor Breazu (administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea), pentru ca acesta să facă declaraţii împotriva fostei şefe PMP.

Un alt denunţ în Gala Bute a a fost făcut de Gheorghe Nastasia, secretarul general al MDRT în perioada ce face obiectul anchetei DNA, le-a declarat procurorilor că i-a dat Elenei Udrea 900.000 de euro. Acesta este o altă acuzaţie de luare de mită la adresa lui Udrea, în temeiul căruia DNA a cerut Parlamentului avizarea arestării sale preventive.

Potrivit Elenei Udrea, în Gala Bute a existat un întreg circuit al denunţurilor, descris aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne