Elena Udrea: "Voi fi mai mult decât moştenitoarea lui Băsescu"

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Proaspăt numită prezidenţiabil PMP, Elena Udrea s-a autodefinit joi ca fiind mai mult decât "moştenitoarea lui Băsescu." Preşedintele PMP a promis că, dacă va fi preşedinte, va adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii, modelul pe care îl va întrupa fiind cel de "preşedinte luptător."

„Voi fi un susţinător al luptei pentru independenţa justiţiei, al depolitizării instituţiilor statului. Voi fi mai mult decât moştenitoarea lui Traian Băsescu, voi adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii. Voi fi un preşedinte implicat. Sunt convinsă că un preşedinte puternic”, a declarat joi Udrea, în cadrul unei conferinţe de presă, mulţumindu-i totodată lui Traian Băsescu care şi-a exprimat public susţinerea faţă de ea.

Potrivit B1, "moştenitoarea lui Băsescu" a mai promis că în calitatea sa de preşedinte "puternic" va schimba guvernul PSD şi va reuşi împreună cu un prim-ministru "dedicat şi cu viziune" să ducă mai departe reformele importante pentru România.

„Voi schimba Guvernul Ponta şi voi reuşi cu un prim-ministru dedicat, cu viziune, care să fie în stare să facă ceva pentru ţară să ducem mai departe reforme importante pentru România. E nevoie să punem în practică o reformă a sănătăţii. Va fi nevoie ca un guvern responsabil, puternic, competent să punem în practică legea educaţiei, să corectăm erorile făcute în ultimii ani. Să ducem la bun sfârşit ceea ce românii au arătat că îşi doresc, un Parlament unicameral, un Parlament redus, prin reforma constituţională. Să fie o Românie frumoasă în care toţi românii să poată să aibă viaţa pe care şi-o doresc, tinerii să poată să lucreze, copiii să se poată educa temeinic, iar cei de la vârsta pensionării să ducă un trai decent”, a declarat Elena Udrea.

Cât despre cine va fi acel premier "cu viziune", Udrea a evitat să dea un nume, însă a declarat că "Traian Băsescu ar fi cel mai bun prim-ministru", la experienţa acestuia în administraţia publică şi în politică externă, după zece ani de mandat. Liderul PMP nu a uitat să adauge că, aşa cum a declarat ieri, şeful statului nu este interesat de acest post.

Noul prezidenţiabil PMP a mai precizat că îşi va lansa oficial candidatura pe 21 septembrie, în aceeaşi zi cu cea a lui Victor Ponta, pentru ca acesta să nu aibă parte de o lansare liniştită.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne