Elena Udrea faţă în faţa cu arestul preventiv. Deputaţii au aprobat toate cererile DNA - LIVE UPDATE

Elena Udrea în Parlamentul României, 9 februarie 2015
Elena Udrea în Parlamentul României, 9 februarie 2015 (Epoch Times România)
Gina Zaragiu şi Andrei Pricopie
09.02.2015
Se încarcă player-ul...

Deputaţii s-au reunit luni să voteze nu mai puţin de şase cereri DNA care o vizează pe colega lor Elena Udrea, două de începere a urmăririi sale penale, una prin care se cere extinderea cererii de urmărire penală şi trei de arestare preventivă, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Votul este secret, cu bile. Prima cerere pentru care au votat parlamentarii a fost cea de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul Gala Bute, aceasta fiind aprobată de deputaţi cu 285 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă".

Cea de-a doua cerere pentru care au votat deputaţii a fost cea de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul Gala Bute. Şi această solicitarea a DNA a fost aprobată cu 285 de voturi "pentru" şi 50 "împotrivă".

Deputaţii au aprobat şi cererea cu numărul trei, cea privind încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, cu 219 voturi "pentru" şi 102 voturi "împotrivă".

S-a adoptat şi cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft cu 243 voturi "pentru" şi 50 voturi "împotrivă".

Urmează cererea de reţinere şi arestare preventivă în dosarul Microsoft şi schimbarea controlului judiciar în arestare tot în dosarul Microsoft.

Între timp Elena Udrea a făcut prima sa declaraţie după aflarea votului la a treia cerere de urmărire penală, scriind pe pagina sa de facebook o avertizare colegilor ei din Parlamentul României:

"Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul. Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat".

Deputaţii au votat şi aprobarea cererii de reţinere şi arestare preventivă în dosarul Microsoft cu 202 voturi "pentru" şi 62 voturi "împotriva".

La ora 00:30 a fost votată şi ultima cerere de încuviinţare a schimbării controlului judiciar în arestare în dosarul Microsoft, pentru Elena Udrea. Toate cererile formulate de DNA împotriva Elenei Udrea au primit vot favorabil.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ştire în curs de actualizare

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor