Elena Udrea ar fi patronat "un sistem de extorcare a bugetului public". Dovada chiar pe tableta fostului ministru

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)

Trimisă după gratii în dosarul Gala Bute, Elena Udrea s-a plâns că arestarea sa este bazată eminamente pe denunţuri. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, dovezi din care reiese că, în calitate de ministru, Udrea a profitat personal de dijmuirea banul public, fiind găsite inclusiv pe tableta fostei candidate la preşedinţie, arată jurnalistul Cătălin Tolontan.

Un articol semnat de Mirela Neag şi Cătălin Tolontan relevă că Udrea ar fi patronat la MDRT "un sistem de extorcare a bugetului public, în favoarea unor partide şi oameni. Practic, ministerul Elenei Udrea practica un şantaj de tip ”Dacă nu întorci, nu primeşti”, luând înapoi 10% din banii plătiţi în cadrul unor contracte.

Potrivit celor doi jurnalişti, procurorii care se ocupă de caz, Ana Dana şi Marius Bulancea notează că în doi ani, 2010 şi 2011, ministerul Elenei Udrea a făcut doar trei plăţi în avans, două dintre ele fiind către Termogaz, firmă a familiei Gărdean, "unul dintre marii sponsori ai PDL şi beneficiar al banilor oferiţi de ministerul Elenei Udrea". 10% din plăţile respective ar fi fost întoarse de către Termogaz Company către Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea.

Cu banii respectivi, Lungu ar fi constituit iniţial un depozit bancar iar ulterior, firma sa, Last Time Studio, prin intermediul căreia a încasat cei 10%, a finanţat evenimentul alegerii Elenei Udrea ca preşedinte al PD-L Bucureşti şi "servicii de monitorizare online pentru Elena Udrea.

"Serviciile de monitorizare" ar fi constat practic într-un soft instalat chiar pe tableta Elenei Udrea, ”un Ipad alb”. Prin intermediul respectivului soft, Udrea primea o alertă la orice apariţie a numelui ei pe o listă de site-uri şi bloguri. "Ea citeşte cu sfinţenie orice se scrie despre ea şi monitorizarea se face din banii de mită.", scriu cei doi jurnalişti.

Aceste beneficii au fost reconstituite de către DNA din documente comerciale şi bancare, nu din depoziţii, cum s-a plâns Udrea.

Termogaz nu este un caz singular. Potrivit procurorilor, ministerul funcţiona ca ”un întreg sistem de corupţie coordonat şi controlat de către inculpata Udrea Elena Gabriela”. DNA a cercetat trei firme şi a constatat că întorceau 10% din toate plăţile primite de la MDRT.

Articolul original poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne