Ministerul Justiţiei demarează procedura de selecţie pentru ocuparea postului de procuror şef DIICOT

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)

Ministerul Justiţiei anunţă demararea procesului de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), post rămas vacant după arestarea prevenitivă a Alinei Bica în dosarul retrocedărilor abuzive de la ANRP.

“Îi încurajez pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecţie şi îi asigur că toţi cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiză şi sinteză, capacitate de comunicare şi anticipare, integritate şi imparţialitate în activitatea profesională, au disponibilitatea de a lucra în echipă, vor avea şanse egale în a conduce o structură de parchet cu performanţe apreciate deopotrivă în plan intern şi internaţional”, a declarat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Procurorii care doresc să se înscrie în competiţie sunt invitaţi să trimită Ministerului de Justiţie un CV şi o scrisoare de intenţie până la data de 16 martie 2015, aceştia urmând a fi invitaţi, începând cu data de 17 martie 2015, la un dialog cu ministrul Justiţiei.

Cazanciuc a solicitat Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informarea tuturor procurorilor cu privire la posibilitatea depunerii candidaturilor, se mai precizează în comunicat.

Reamintim că postul de procuror şef DIICOT a rămas vacant în urma unui uriaş scandal, şefa serviciului, Alina Bica, fiind în momentul de faţă în arest prevenitv şi urmărită penal în două dosare răsunătoare.

În acest context, numirea noului procuror şef DIICOT este văzută, inclusiv pe plan internaţional, drept un test pe care clasa politică va trebui să-l treacă. Potrivit unor surse citate de Mediafax înaintea publicării ultimului raport MCV pe ţară, CE insista pentru o procedură transparentă în cazul desemnării noului şef al instituţiei, precum şi pentru revizuirea modului în care se fac numirile pe posturile importante din sistemul de justiţie.

Mai menţionăm că, recent, modul în care se fac numirile în fruntea instituţiilor anticorupţie a revenit în forţă în atenţia opiniei publice, după ce Elena Udrea, urmărită penal în două dosare, a afirmat că numirea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror şef DNA a venit de la generalul Florian Coldea, la vremea respectivă adjunct al lui George Maior.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne