Traian Băsescu: "Am încredere în justiţie şi am încredere în Elena Udrea"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Prezent duminică la sediul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu şi-a reiterat încrederea în Elena Udrea, adăugând că, în ultima perioadă, ”a apărut moda denunţurilor”, relatează romanialibera.ro.

Fostul preşedinte a mai declarat că a avut şi el şi experienţe cu denunţători, în sensul că diverşi oameni au susţinut că i-au făcut favoruri sau că au fost trimişi să facă anumite lucruri în numele lui.

"Am încredere în justiţie şi am încredere în Elena Udrea, că a apărut moda denunţătorilor, asta e. De multe ori am avut experienţe cu oameni care au zis: 'm-a trimis Băsescu', 'i-am dat lui Băsescu'. Eu am încredere în Elena Udrea din acest punct de vedere'', a declarat fostul şef de stat.

Întrebat de jurnalişti despre motivarea instanţei supreme la decizia de arestare preventivă a Elenei Udrea, în dosarul ”Gala Bute”, şi despre faptul că banii primiţi ca mită de Udrea ar fi fost folosiţi de PDL, inclusiv în campania prezidenţială din 2009, când Băsescu s-a înfruntat, în turul doi, cu Mircea Geoană, Băsescu a evitat un răspuns concret:

''Mărturisesc că n-am citit-o (motivarea ICCJ -n.r.). Deci, unde a apărut? Din câte ştiu, sunt secrete. Uitaţi, eu vă spun un singur lucru, pe care o să-l repet: până când acest proces se va termina la ultima lui instanţă am încredere în justiţie şi am încredere în Elena Udrea. Că a apărut moda denunţătorilor, vom vedea, dar eu însumi am experienţe cu oameni care de multe ori au spus: 'm-a trimis Băsescu', 'fac pentru Băsescu'. Toţi politicienii avem aşa ceva în experienţele noastre. Important este ce s-a întâmplat în mod real şi, vă repet, eu am încredere în Elena Udrea din acest punct de vedere'', a declarat Traian Băsescu, citat de România Liberă.

Traian Băsescu a fost, duminică, la sediul Partidului Mişcarea Populară, pentru discuţii privind organizarea partidului în teritoriu.

Reamintim că Elena Udrea este actualmente arestată preventiv în dosarul ''Gala Bute''. După gratii se află şi fostul soţ al deputatei, Dorin Cocoş. Afaceristul le-ar fi declarat procurorilor că a împărţit cu Elena Udrea mita luată în dosarul ''Microsoft'' şi că a finanţat PDL-ul lui Băsescu din banii de mită, cu ştirea lui Vasile Blaga, relatează paginadepolica.ro.

''Precizez că am sprijinit personal campania electorală din anul 2009, pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract (Microsoft – n.r.). În acest sens am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea. Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menţionată (material pentru campania electorală – n.r.), precizându-mi că suma ajunge la aproximativ trei milioane de euro'', a menţionat Cocoş în denunţul publicat în premieră de cotidianul Libertatea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne