Egipt: un copil de 3 ani condamnat la închisoare pe viaţă (video)

Un băieţel egiptean, în vârstă de trei ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru o crimă pe care ar fi comis-o la 16 luni.
.
. (Photos.com)
Mioara Stoica
28.02.2016

Un caz rar de schimb de identitate s-a întâmplat în Egipt. Un tribunalul militar din Cairo l-a găsit pe Ahmed Mansour Qorany Sharara - şi pe alte 115 persoane - vinovat de uciderea a trei persoane şi sabotarea proprietăţii publice şi private.

Crimele ar fi avut loc în luna ianuarie 2014, în timpul unui protest al susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Morsi, urmat de ciocniri violente în provincia sudică Fayyoum, conform declaraţiei emise de armata egipteană.

Ahmed avea 16 luni când a avut loc demonstraţia

La începutul anului 2014, când poliţia a venit să-l aresteze pe Ahmed a descoperit că acuzatul era un copilaş, aşa că l-au reţinut pe tatăl său, Mansour Qorany Sharara. Acesta a fost reţinut patru luni, până când un judecător s-a hotărât să-l elibereze.

Verdictul de vinovăţie, emis la 16 februarie, a provocat agitaţie

Familia a expus neobişnuitul caz la Televiziunea CNN. "Cum pot oamenii să aibă încredere în justiţie văzând asta?", a afirmat prezentatorul emisiunii, Wael El-Sharara Ebrashy, în timp ce îl intervieva pe Mansour Qorany Sharara, care nu a ascuns faptul că este îngrijorat pentru soarta fiului său.

Un oficial al Ministerului de Interne a fost chemat în emisiune pentru a clarifica faptul că a fost vorba despre un schimb de identitate. Oficialul, Gen. Abu Bakr Abdel-Karim, a promis că nici Ahmed nici tatăl său nu vor fi închişi.

Cu toate acestea, în timpul interviului, mama lui Ahmed, Hemat Mostafa, a sunat la TV anunţând că tocmai au venit poliţişti acasă să-l caute pe Ahmed şi pe tatăl său.

Armata a emis o declaraţie, a doua zi după transmisiunea emisiunii la CNN, specificând că persoana acuzată de crimă în acest caz este un tânăr în vârstă de 16 ani, ce poartă acelaşi nume ca Ahmed, şi a fugit de autorităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor