Dumitru Alaiba: Sub acoperirea coronavirusului, în R. Moldova continuă hoţiile

Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul PAS Dumitru Alaiba consideră că sub acoperirea pandemiei de coronavirus, schemele autorităţilor socialiste continuă. „Dodon îşi împinge operaţiunea de capturare a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a controla justiţia, iar Chicu se pare că apasă pedala de accelerare pe creditul rusesc.”

„Partea cea mai mizerabilă a acestui guvern se arată pe timp de criză. Condiţiile şi detaliile creditului nu au fost discutate. Nici măcar puse pe hârtie nu au fost. Doar rata dobânzii nu este informaţie suficientă. Există multe întrebări neadresate. Nu trebuie să ne împrumutăm de la dictatori. Simplu”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul menţionează că în ţară nu sunt măşti şi respiratoare, iar PSRM şi PDM negociază coaliţii de guvernare şi împart licitaţii pe drumuri „care vor fi oricum, dar nu bune”.

„Probabil, şi din licitaţiile pe medicamente se fură cum se mai fura. Pentru că aşa sunt hoţii. Sub liniştea coronavirusului, hoţiile continuă. Societatea se uită în altă parte. Nicio altă ştire nu contează. Păcat să nu furi. Aşa sunt hoţii”, a adăugat politicianul.

În concluzie, Dumitru Alaiba a atenţionat că pe timp de pandemie cetăţenii R. Moldova depind de incompetenţa autorităţilor. „Până recent au negat seriozitatea problemei şi s-au întrecut cu glumiţe care mai de care. Opriţi-vă, nebunilor. Aveţi milă de aceşti oameni şi ruşine că vă vedem.”

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului moldovean desfăşoară vineri concursul pentru selectarea a patru membri noi în Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul profesorilor de drept. La concurs au fost admise 17 dosare.

Ion Chicu a anunţat vineri că vor fi iniţiate negocieri cu Moscova privind acordarea creditului rus. Decizia a fost aprobată în cadrul unei şedinţe de Guvern, în lipsa presei. Ulterior însă premierul a precizat că rata dobânzii creditului rus este de 2% . Acesta va fi acordat pe un termen de 11 ani, perioada de graţie fiind de un an.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat în repetate rânduri că Federaţia Rusă ar urma să acorde Republicii Moldova un credit de 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii.