Alexandru Cozer: Acţiunile lui Chicu şi Dodon legate de primul caz de infectare cu virusul Wuhan sunt o crimă morală

Igor Dodon şi Ion Chicu
Igor Dodon şi Ion Chicu (gov.md)

Jurnalistul Alexandru Cozer constată că după ce a fost depistată o femeie infectată cu virusul Wuhan, autorităţile de la Chişinău au acuzat-o de „iresponsabilitate totală”, stigmatizând-o în faţa întregului stat, deşi cu o săptămână în urmă „Chicu şi Dodon spuneau cu îngâmfare cetăţenilor noştri din Italia să vină acasă”.

„Duminică, biata femeie se transformase într-un adevărat 'duşman al naţiunii', în condiţiile în care Chicu o acuzase că 'a fugit din spital deşi ştia că e bolnavă de coronavirus' şi a venit în Moldova. Şi aşa, din ştiri, a fost cunoscută această femeie de toată ţara. Pentru că a fost citat ditamai premierul”, scrie jurnalistul într-un editorial pentru cotidianul.md.

În opinia lui Cozer, ca infracţiunea să devină completă, a apărut „cel de-al doilea iresponsabil al statului, Igor Dodon”, care a divulgat identitatea femeii într-o conferinţă de presă.

„Nu ştiu dacă a fost doar tâmpenie crasă sau cinism nemărginit, pentru că numele doamnei este aproape similar cu cel al fostei şefe a Executivului, iar Dodon parcă a ţinut să accentueze asta, dar o astfel de acţiune e o crimă. O crimă morală”, a adăugat acesta precizând că gravitatea situaţiei ar trebui să-i convingă pe cetăţeni că „veniţi acasă moldoveni” pe care le lansau până recent Dodon şi Chicu, sunt declaraţii „total iresponsabile”.

„Astăzi tot ce trebuie să faceţi este să respectaţi instrucţiunile autorităţilor ţărilor în care vă aflaţi. Pentru că dacă veniţi aici şi aveţi ghinionul de a fi purtători ai bolii, riscaţi să fiţi făcuţi 'iresponsabili de premier', transformaţi în duşmani ai naţiunii, iar a doua zi să iasă preşedintele şi să vă mai şi divulge numele.

Pericolul e şi mai mare dacă aveţi un nume asemănător cu al vreunui politician de opoziţie”, a concluzionat Alexandru Cozer solicitându-le conaţionalilor să aibă încredere în state cu autorităţi „care nu comit crime împotriva propriilor cetăţeni”.

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a declarat luni, în cadrul unui briefing de presă că în ultimele 24 de ore, au fost internate 3 persoane suspecte de prezenţa coronavirusului, iar pe parcursul zilei vor fi prezentate rezultatele.

În total, în ultimele 24 ore, pe teritoriu R. Moldova au intrat 22 444 persoane, dintre care 401 persoane sunt revenite din Italia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe