Dumitru Alaiba: „Guvernul lui Dodon” tolerează contrabanda prin intermediul magazinelor Duty Free la intrarea în ţară

Magazinul Duty Free de la Aeroportul Chişinău
Magazinul Duty Free de la Aeroportul Chişinău (facebook.com/D. Alaiba)

Deputatul PAS Dumitru Alaiba constată că magazinele Duty Free aflate la intrarea în Republica Moldova reprezintă o evaziune fiscală legalizată, iar „Guvernul lui Dodon”, în esenţă, tolerează contrabanda.

Acesta aminteşte că în septembrie 2019, Parlamentul de la Chişinău a anulat facilităţile fiscale pentru magazinele Duty Free de la intrarea în ţară, iar începând cu 1 ianuarie 2020, acestea nu mai beneficiază de facilităţile fiscale pentru produsele accizabile, cum ar fi ţigări sau alcool.

„Dar în realitate se vinde marfă fără timbru de acciz. Aşa, semi-legal, cât Guvernul se face că nu vede”, a scris Alaiba într-o postare pe Facebook la care a ataşat fotografii ale magazinului Duty Free din Aeroportul Internaţional Chişinău, amplasat la intrarea în ţară, exact înaintea controlului de paşapoarte.

În opinia deputatului, ţine de sarcina Executivului să implementeze calitativ cadrul legal, lucru care nu s-a întâmplat. „Am solicitat informaţie despre acţiunile întreprinse de guvernul Chicu pentru a implementa legislaţia dată.”

„De data asta va fi mai greu să dea vina pe Maia Sandu. Modificarea a fost elaborată cu participarea exponenţilor actualei coaliţii de guvernare din Parlament, a membrilor actualului Guvern, fiind promulgată de Preşedinţie. Nu ne duce capul să implementăm, sau nu vrem, domnul Chicu? Sau nu ne permite şeful? Alte opţiuni nu prea există”, a conchis Dumitru Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe