Dorin Chirtoacă: Procurorul General să investigheze achiziţionarea Accent TV şi Primul în Moldova de către Igor Chaika

Dumitru Alaiba afirmă că Dodon ar fi preferat să-şi gestioneze televiziunile şi aparatul de propagandă fără ca Chaika să-i stea în drum, dar de la Moscova vin indicaţii care nu se discută, ci se execută, dacă te-ai băgat în buzunarul lor.
Igor Dodon şi Igor Chaika în cadrul unei întâlniri la Moscova
Igor Dodon şi Igor Chaika în cadrul unei întâlniri la Moscova (facebook.com/D. Alaiba)

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, solicită Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, „întreprinderea măsurilor legale” privind preluarea de către Igor Chaika a cotei majoritare a firmei care deţine posturile Accent TV şi Primul în Moldova care ar aparţine lui Igor Dodon.

Potrivit acestuia, la 26 decembrie şeful statului „a făcut o serie de afirmaţii legate de vânzarea-cumpărarea unor posturi TV din Moldova”, iar pe 27 decembrie a apărut ştirea că tranzacţia a avut loc, astfel noii proprietari ai televiziunilor menţionate care continuă să facă publicitate PSRM-ului şi preşedintelui sunt Igor Chaika şi Vadim Ciubara, un apropiat al fraţilor Igor şi Alexandru Dodon.

„Printr-o coincidenţă, acelaşi Igor Chaika, a devenit, în vara anului 2019, oficial, partener de afaceri cu fratele lui Igor Dodon, înfiinţând cel puţin două întreprinderi: Archplay Development şi Operatorul industrial de mediu”, notează fostul primar al Chişinăului.

În opinia liderului PL, posturile Accent TV, NTV, Primul în Moldova etc. aparţin lui Dodon, iar Ciubara este doar „un om de paie”, astfel că în privinţa şefului statului persistă şi problema nedeclarării activelor.

Totodată, Dorin Chirtoacă susţine că achiziţionarea televiziunilor de către Igor Chaika ar reprezenta încă o dovadă a finanţării Partidului Socialiştilor de către Moscova.

Cu siguranţă, Igor Dodon ar fi preferat să-şi gestioneze strategia de comunicare şi aparatul de propagandă fără ca Chaika să-i stea în drum, dar spre deosebire de alte capitale, din Moscova vin indicaţii care nu se discută, ci se execută, dacă te-ai băgat în buzunarul lor, a declarat în acelaşi context, deputatul Dumitru Alaiba.

Parlamentarul a ţinut să concluzioneze că preşedintele „a devenit principalul risc pentru securitatea naţională, odată cu eliminarea lui Plahotniuc. Moscova i-a făcut destule favoruri în ultimii şase ani, iar acum a venit momentul să plătească. Este nota pe care Dodon o plăteşte din contul viitorului R. Moldova.”

Canalul „Primul în Moldova” retransmite, de la sfârşitul anului 2019, emisiunile postului de televiziune rusesc „Pervîi Canal”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe