Dragnea va discuta cu Grindeanu şi Tăriceanu despre remanierea Guvernului

Liderul PSD anunţă discuţii pe tema remanierii unor miniştri, discuţii care, spune el, nu se vor termina însă în mod obligatoriu cu schimbarea acestora.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

De ceva vreme, Liviu Dragnea îşi tot critică miniştrii că nu comunică bine, ceea ce dăunează imaginii PSD. În acest context se tot vorbeşte de o posibilă remaniere, subiect despre care Dragnea a confirmat luni, la Antena 3, că îl va aborda în cursul săptămânii viitoare cu primul-ministru Sorin Grindeanu şi cu preşedintele ALDE. După discuţiile cu Grideanu şi Tăriceanu, subiectul oportunităţii unei remanieri ar urma să fie reluat şi într-o şedinţă mai largă a coaliţiei de guvernare, relatează Hotnews.

"Remanierea nu trebuie făcută în grabă. Vom avea o discuţie săptămâna viitoare, domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu. O primă discuţie în trei după care o să facem o discuţie în coaliţie, în care să vedem dacă, în această formulă programul de guvernare poate fi pus în practică punct cu punct. Dacă vom ajunge la această concluzie, nu va fi cazul de remaniere. Dacă vom ajunge la altă concluzie, că din cauza anumitor membri ai Guvernului, se poate pune pune în pericol aplicarea unor părţi din programul de guvernare, atunci se poate discuta şi despre remaniere", a susţinut Dragnea, preluat de news.ro.

Dragnea - care nu demult îi transmitea ministrului Justiţiei, nemulţumit că acesta întârzie cu legile pe Justiţie, că nu poate să beneficieze de susţinere la nesfârşit - a mai declarat că el personal, nu dă avertismente miniştrilor, dar este preocupat să fie pus în practică programul de guvernare.

De asemenea, Dragnea a mai precizat că social-democraţii vor discuta în luna iunie despre o posibilă remaniere guvernamentală, dar a precizat că nu este neapărat necesar ca dezbaterea să se termine şi cu propuneri în acest sens.

"Ca să nu mai discutăm pe la colţuri, o să avem o discuţie în partid în luna iunie, care nu este obligatoriu să se finalizeze cu propuneri pentru remaniere", a spus Dragnea.