Dragnea îi cere ministrului de Finanţe să spună dacă nu e de acord cu legea salarizării unitare

Liderul PSD îi cere lui Viorel Ştefan să spună dacă nu e de acord cu legea salarizării unitare, amintindu-i acestuia că în Guvern nu s-a intrat obligat, nu s-a intrat cu pistolul la tâmplă.
Liviu Dragnea(PSD)
Liviu Dragnea(PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Contestată în stradă de 22.000 de sindicalişti din Finanţe şi considerată un pericol public de către Opoziţie, legea salarizării unitare ar trebui să fie finalizată şi aprobată până la 1 iulie chiar dacă „se continuă discuţiile” şi există şi nemulţumiţi, a susţinut liderul PSD, Liviu Dragnea, luni, la Cilieni-Olt.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a dat ca termen pentru aprobarea Legii Salarizării data de 1 iulie, afirmând că „nu e o lege uşoară.”

"Legea salarizării va fi finalizată şi va fi aprobată. Este o lege care pune ordine în sistem şi prin care se măresc salariile. Sunt unii care vor să li se mărească şi mai mult sau sunt unii care spun, şi nu neapărat îi condamn, "domne, mi-ai mărit mie, dar de ce i-ai mărit lu’ ăla mai mult?". Nu e o lege uşoară, dar va fi dusă la capăt, se continuă discuţiile, se analizează toate amendamentele, dar în final se va adopta. Aşa cum am convenit, vrem ca până la 1 iulie să fie adoptată legea şi sunt toate şansele, adică nu văd de ce nu s-ar vota", a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Nu în ultimul rând, liderul PSD i-a transmis un mesaj ministrului Finanţelor Publice, cerându-i sa spună public dacă nu susţine Legea Salarizării.

„Dacă nu e de acord cu legea, să spună. În Guvern nu s-a intrat obligat, nu s-a intrat cu pistolul la tâmplă, şi-au dorit. Prima condiţie: programul de guvernare. Dacă eşti în Guvern şi nu îţi place programul de guvernare..., dar nu e cazul la Viorel Ştefan, cred”, a concluzionat Dragnea.

Reamintim că în jur de 22.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice au participat, luni, la un protest spontan, ca reacţie la proiectul legii salarizării, acuzând că acesta le va aduce reduceri dramatice de lefuri.

Pe de altă parte, Opoziţia şi specialiştii au temeri că numeroasele măriri propuse pentru alte categorii de angajaţi la stat nu vor putea fi suportate de buget astfel încât Guvernul va fi obligat să se împrumute, generând o spirală a datoriilor greu de întrerupt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne