Dragnea: România are nevoie de energie şi de capital extern, de fluxuri internaţionale!

Cunoscut, de când cu protestele anti-OUG 13, pentru atacurile sale la adresa multinaţionalelor şi criticat pentru politica generatoare de impredictibilitate fiscală a guvernelor sale, Liviu Dragnea le-a cerut astăzi ambasadorilor să atragă investitori străini.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

De unde până nu demult lansa săgeţi acide la adresa multinaţionalelor şi firmelor străine, liderul PSD Liviu Dragnea a lansat marţi un apel către diplomaţii români să ajute economia să se ridice, afirmând că ţara noastră are nevoie de capital extern pentru dezvoltarea economică, resursele interne fiind insuficiente pentru reducerea decalajelor faţă de ţările dezvoltate.

"Prioritatea noastră 'numărul unu' este economia. România are nevoie de o creştere economică sustenabilă ca de aer. Fără progrese majore aici toate celelalte planuri de creştere şi dezvoltare se poticnesc. (...) România a fost scoasă un timp din circuit, iar viteza ei de recuperare este, din această cauză, puţin mai lentă. România nu are (...) posibilitatea unei explozii economice doar cu resursele interne.

Indiferent câte planuri vor face guvernele, şi le fac, e clar pentru toţi că România poate îmbunătăţi viaţa românilor la nivelul pe care îl doresc românii, dar nu-şi poate organiza startul înainte operând dar PIB-ul şi deficitul bugetar. E nevoie de energie şi de capital extern, de fluxuri internaţionale şi de soluţii creative.

Ce poate face diplomaţia pentru economie ştiţi mai bine decât mine — poate genera contracte comerciale, poate atrage investitori, poate facilita acorduri bilaterale, poate deschide pieţe, poate sprijini companii româneşti, poate găsi giganţi financiari interesaţi de acest colţ de lume. Diplomaţia poate şi trebuie să fie avocatul produselor româneşti pe piaţa europeană, una dintre cele mai importante pieţe şi mai competitive de pe planetă", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a luat parte marţi la reuniunea Anuală a Diplomaţiei, organizată de Ministerul Afacerilor Externe.