Dragnea, Grindeanu, pescuitul de ştiucă şi un paradis Tel Drum în inima Teleormanului - Investigaţie Hotnews

Fotografiile cu Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, arătând mândri lumii ştiucile pe care le-au prins, au fost realizate într-un mic paradis de lângă Dunăre despre care localnicii spun că este al lui Dragnea. În fapt, este concesionat de Tel Drum.
Liviu Dragnea la pescuit
Liviu Dragnea la pescuit (Facebook)

Fotografiile cu Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu la ştiucă au făcut înconjurul internetului. Puţini stiu însă că fotografiile n-au fost făcute în Deltă, aşa cum a presupus toată lumea, ci în locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea, un mic paradis nu pe Dunăre ci lângă Dunăre. Mai exact, este vorba despre lacul Belina, amplasat în sudul judeţului Teleorman, lac despre care sătenii din Seaca stiu că este al lui Dragnea. În acte, micul paradis este al companiei Tel Drum, scrie hotnews

"Am intrat în Primăria Seaca în urmă cu o lună, pe data de 4 aprilie, pretinzând că suntem pescari care vor să dea la peşte în amenajarea Belina. Localnicii ne-au spus că în lac nu se poate pescui pentru că “este al lui Dragnea”, dar ne-au dus la primărie, pentru a fi îndrumaţi către o amenajare privată a primarului din apropiere. Edilul Lucian Călin era plecat la Alexandria, dar vicele Florin Dragomir era la birou. “La Belina nu puteţi pescui că este proprietate privată, a lui Dragnea, dar mergeţi lângă fosta staţie electrică şi acolo puteţi”, ne spune Dragomir.

La plecare îl mai întrebăm pe vicele Florin Dragomir dacă am auzit bine că lacul Belina este al lui Dragnea. “Da, da, al lui este!”, este răspunsul sigur primit de la acesta. De altfel, acesta este mitul local în Seaca. Cam toţi localnicii cu care am stat de vorbă stiu că lacurile Belina şi Pavel precum şi insula dintre ele sunt ale lui Dragnea. În acest moment nu există nici o dovadă că Tel Drum = Liviu Dragnea, dat fiind că acţiunile Tel Drum sunt la purtător. Adică deţinătorul lor este secret. Dar există deja patru afaceri care arată apropierea Tel Drum de Liviu Dragnea, cele enunţate mai sus", scrie Hotnews.

Cum a ajuns Belina la Tel Drum?

"În noiembrie 2013, Executivul condus de premierul Victor Ponta emite Hotărârea de Guvern 943 prin care Insula Belina şi Braţul Pavel trec de la Apele Române la CJ Teleorman. Astfel, cei 3,5 milioane de metri pătraţi ajung în administrarea CJ Teleorman, condus la vremea respectivă de Adrian Gâdea, care tocmai îi luase locul lui Dragnea.

Scopul declarat al HG-ului nu era însă înfiinţarea unui domeniu privat de pescuit, ci construcţia un parc de agrement pentru marele public. În acest sens, Consiliul Judeţean Teleorman “a depus la ADR Sud Muntenia, în cadrul pachetului de proiecte pentru etapa 2014-2020, cu finanţare din fonduri europene, fişa proiectului Reabilitarea şi valorificarea cadrului natural al zonei Dunării-insula Belina-Braţul Pavel, comuna Seaca, judeţul Teleorman”.

În baza răspunsului de la ADR Sud Muntenia, CJ Teleorman a solicitat guvernului Insula Belina şi Braţul Pavel. După ce a primit proprietăţile, CJ a uitat însă să mai întocmească un proiect pentru o finanţare europeană şi a preferat doar să lase insula şi braţul în ograda Tel Drum.

Continuarea investigaţiei o puteţi citi aici