Dragnea, despre cazul Oprea: "Fiecare om stabileşte şi hotărăşte cum îşi gestionează propria onoare"

Şeful PSD Liviu Dragnea a comentat succint pe marginea scandalului în care se află vicepremierul Gabriel Oprea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Este vorba despre o tragedie: un tânăr poliţist a murit în uniformă, executând nişte ordine pe care le-a primit de la superiorii lui. Aici sunt două aspecte: un aspect legat de legalitate, pe care eu mă abţin să-l comentez şi nu e firesc să-l comentez, dar şi eu şi cred că şi dumneavoastră şi toată opinia publică vrea foarte curând răspunsuri despre responsabili, despre cine se face vinovat, dacă sunt vinovaţi. Nimeni nu este mai presus de lege şi nu vrem să susţinem pe nimeni dacă cineva se va dovedi în urma anchetei că are o vină.

Sunt tot felul de discuţii şi declaraţii, cred că poliţia şi parchetul au toate datele să ducă această anchetă la capat cât mai rapid. Îmi exprim public condoleanţe. Al doilea aspect este unul legat de onoare. Din câte ştiu eu, din câte l-am văzut pe Gabriel Oprea în ultima perioadă, eu ştiu şi a şi spus că este un om de onoare", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul social-democraţilor a precizat că, în ultimele zile, a primit tot mai multe întrebări cu privire la demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea.

"Întrebarea despre demisie trebuie să fie adresată domnului Gabriel Oprea. Întrebarea despre dacă va fi demis trebuie adresată premierului Victor Ponta. Dacă premierul consideră că domnul vicepremier Gabriel Oprea ar trebui să fie demis, are instrumentul constituţional. Este o întrebare pe care trebuie să o puneţi primului ministru Victor Ponta", a explicat Dragnea, adăugând că PSD nu are ce să caute în acest subiect şi nu va avea niciun fel de abordare politică.

În ceea ce priveşte coaliţia, "ne interesează ca guvernarea să fie stabilă", a adăugat şeful PSD. "Fiecare om stabileşte şi hotărăşte cum îşi gestionează propria onoare", a subliniat Dragnea, care consideră că cea mai mare greşeală în acest caz este că "au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri".

"Cred că au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri. După părerea mea, asta este cea mai mare greşeală care a fost făcută în ceea ce priveşte comunicarea. Nu a fost o situaţie uşoară, nu a fost o întâmplare lipsită de importanţă. Un tânăr poliţist a murit în uniformă executând nişte ordine date de superiorii lui. Cred că instituţiile respective ar fi trebuit să aibă o poziţie foarte rapidă", a afirmat Dragnea

Întrebat dacă se poate declara mulţumit de explicaţiile publice date de premierul Ponta şi de generalul Oprea, şeful PSD a replicat: "Nimeni nu este mulţumit de aceste explicaţii."

Potrivit lui Dragnea, Parchetul ar trebui să finalizeze cât mai repede ancheta în acest caz şi să ofere răspunsurile cerute opiniei publice.

Amintim că, marţi, un poliţist de la Brigada Rutieră a decedat după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe şosea în plin centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă. Poliţistul a fost avansat în grad post mortem de Gabriel Oprea, considerând că acesta a murit în misiune.

Însă care era misiunea? Presa a citat surse care susţin că Oprea se ducea spre MAI după ce a fost la un restaurant din Cotroceni şi l-au acuzat pe general că nu este prima dată când a folosit poliţia în scopuri personale beneficiind de coloană oficială în contextul în care, potrivit legii, poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar "în situaţii deosebite". Oprea neagă acuzaţiilesusţinând că sunt nefondate.

Pentru a afla mai multe despre controversele din jurul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină, vă recomandăm să citiţi articolul Cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa escortându-l pe Oprea. O înmormântare şi întrebări fără răspuns

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne