"Dragnea, dă-ţi afară servitorul sau învaţă-l să mintă!" Fost şef ANAF îl acuză pe Mişa că a minţit

Nici vorbă că trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va duce la dispariţia restanţierilor, susţine fostul şef ANAF Gelu Diaconu, în opinia căruia asistăm la o nouă manipulare a "găştii Dragnea-Vâlcov."
Gelu Ştefan Diaconu
Gelu Ştefan Diaconu (Facebook)
Ana Ion
10.11.2017

"Dacă tot v-aţi pus la bătaie numele, cariera şi demnitatea pentru Pablito şi cartelul Teldrum", nu mai giraţi minciuni ordinare şi căutaţi profesionişti în manipulare, îi transmite fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, premierului Tudose, în timp ce lui Dragnea îi cere să-l dea afară pe Ionuţ Mişa sau să-l înveţe să mintă. Motivul acestor "sfaturi"? Potrivit lui Diaconu, ministrul Finanţelor a minţit când a indus ideea că 157.798 de firme nu au plătit contribuţiile sociale pentru 2,07 milioane angajaţi.

"Ministrul Ionuţ Mişa v-a spus/sugerat/indus ideea că 2,07 milioane de români n-au contribuţiile plătite. Adică, pe româneşte, n-o să mai aibă pensie! De fapt, în România sunt 157.798 de angajatori care au restanţe la contribuţii sociale la 30 septembrie a.c. Pot avea restanţe de 10, 20 ,30 de lei sau de zeci de mii de lei. Dar asta nu înseamnă că toţi cei peste 2 milioane de angajaţi nu ar avea contribuţiile plătite până la această dată, de-a lungul vechimii lor în muncă!!! Plata acestor contribuţii nu se face nominal pe CNP-ul fiecărui angajat.

Disperat să-şi mulţumească stăpânul, ministrul habarnist a înmulţit numărul de angajaţi din declaraţia fiscală 112 aferent celor cu restanţe şi v-a anunţat că 2 milioane de angajaţi nu au contribuţiile plătite. Este ori un tupeu fenomenal de bişniţar mărunt, ori dovada finală a unei mediocrităţi vecină cu prostia.

Vă asigur că orice şef de serviciu ştie că restanţierii fie plătesc lunile următoare, fie intră în procedura executării silite", scrie Diaconu, pe Facebook.

În consecinţă, nici vorbă că trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat ar modifica o astfel de situaţie dacă nu se va face plata de către angajator şi asistăm, practic, la o mare manipulare a găştii Dragnea-Vâlcov, adaugă fostul şef ANAF.

"Printre altele, eu sunt sceptic că vor reuşi măcar să ţină evidenţa nominală pe CNP-ul fiecărui angajat a contribuţiilor sociale. Dar dacă vor reuşi, obligat la plata contribuţiilor nevirate va deveni angajatul…sau va avea pensia mai mică!

Aceasta este marea manipulare la care sunteţi victime cu toţii ale găştii Dragnea-Vâlcov. Mişa este un biet rătăcit printre “meandrele” contribuţiilor sociale. Cât despre adresa “servită” drept justificare de doamna Călugăreanu, şefa ANAF, mă abţin...deocamdată!

Aţi înţeles cum vine treaba, domnule prim ministru Tudose?!", transmite Diaconu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor