Dragnea câştigă procesul cu Penitenciarul Rahova. Poate reveni la muncă

Liviu Dragnea adus de la Rahova intra la DNA
Liviu Dragnea adus de la Rahova intra la DNA (Epoch Times România)

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a câştigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova cu privire la retragerea dreptului său la muncă în atelierul închisorii. Cererea lui Dragnea a fost admisă de Judecătoria Sectorului 5 şi decizia este definitivă.

“În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 - 15.09.2020”, se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Totuşi, într-un proces separat, instanţa a menţinut o serie de alte sancţiuni disciplinare aplicate de Penitenciarul Rahova împotriva fostului lider PSD.

“În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova”, potrivit deciziei anunţate de magistraţi.

Reamintim că Liviu Dragnea, aflat actualmente la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni pentru corupţie, a rămas fără dreptul la muncă în atelierul auto al penitenciarului după ce interviul, acordat la sfârşitul lunii iunie, prin Skype, fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, a început să fie difuzat la Realitatea Plus.

Conducerea Penitenciarului a anunţat la acea vreme că nu şi-a dat acordul în prealabil pentru respectivul interviu, drept pentru care l-a penalizat în acest fel pe fostul lider PSD. Sancţiunea îi va afecta chiar o posibilă solicitare de eliberare condiţionată. Ulterior, Dragnea a contestat în instanţă sancţiunea primită, mai ales că zilele de muncă reduc durata detenţiei. Detalii aici. ​​

Mai reamintim că Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat recent la Antena 3 că starea de sănătate a fostului lider PSD s-a agravat în închisoare în ultimele trei luni şi a acuzat comiterea unor abuzuri la adresa acestuia. Avocata mai susţine că Dragnea suferă de hernie de disc şi că, la cinci zile după controversatul interviu acordat de acesta pe data de 25 iunie, a fost programat pentru un consult, fără a mai ajunge la spital. Teodosiu mai acuză că, deşi trebuie să i se acorde asistenţă medicală, acest lucru nu se întâmplă, încălcându-se astfel drepturile omului. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne