Dragnea ameninţă cu anticipate după alegerile parlamentare

Dacă şeful statului nu va numi un premier PSD-ALDE după alegerile parlamentare, PSD al lui Dragnea şi ALDE al lui Tăriceanu ar putea cere alegeri anticipate, susţine Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că în cazul în care preşedintele Iohannis nu va desemna un premier de la PSD-ALDE după alegerile parlamentare s-ar putea ajunge la alegeri anticipate, relatează Mediafax.

''Încredere 100% nu am (că va desemna premierul PSD-ALDE, n.r.), sunt foarte sincer. Foarte mulţi spun că nu va respecta nici cutuma, nici spiritul Constituţiei, nici votul popular şi va încerca să forţeze o majoritate prin tot felul de mijloace. (…) Îmi doresc ca preşedintele României, acum domnul Iohannis, să respecte votul popular pentru a fi linişte şi stabilitate în ţară, pentru a nu ajunge la alegeri anticipate'', a declarat Dragnea la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai susţinut că PSD va avea o majoritate ''serioasă'' cu ALDE şi că îşi doreşte să nu se ajungă în situaţia în care preşedintele să nu ţină cont de votul popular şi să încerce să îşi impună un premier.

''Eu cred că influenţa preşedintelui Iohannis în PNL este uriaşă (…) până la o limită este o situaţie firescă. Am auzit şi eu despre poteci făcute ziua, noaptea spre Cotroceni. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu. Ştiu că cert nu are o astfel de relaţie cu PSD. Ştiu ca şi-ar dori un guvern al lui, adică un guvern format de PNL. Este firesc. Sper să nu depăşească o limită la alegeri'', a adăugat el.

Reamintim că Liviu Dragnea a ameninţat recent şi cu moţiunea de cenzură care să ducă la schimbarea Guvernului, moţiune pe care urma sa o susţină şi formaţiunea lui Tăriceanu. În ultimul moment, Dragnea a făcut însă pasul înapoi amânând decizia, nu înainte de a îl numi pe Cioloş "violent şi obraznic."


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne