Dragnea: Cioloş a început să îmi dea lecţii şi să fie foarte violent şi obraznic

Va depune sau nu va depune PSD moţiune de cenzură împotriva Guvernului? Cel mai probabil da, susţine liderul social-democraţilor Liviu Dragnea, care îi oferă însă o şansă premierului Dacian Cioloş să recunoască că a greşit în chestiunea drepturilor veteranilor de război.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Şansele ca o eventuală moţiune de cenzură împotriva Guvernului să nu mai fie depusă sunt "foarte mici", însă va conta în luarea acestei decizii şi atitudinea premierului Dacian Cioloş care, dacă va recunoaşte că a greşit în problema drepturilor veteranilor de război, "atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie", a declarat miercuri, la Adevărul Live, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Nemulţumit că Guvernul vrea să modifice Codul Fiscal, în sensul corectării regimului facilităţilor pentru veterani, scopul demersului fiind "repararea" unei "greşeli făcute de guvernul Ponta şi votată în Parlament", şeful PSD Liviu Dragnea pare decis să depună moţiune de cenzură.

"Eu am făcut public un comunicat adresat domnului premier Cioloş, în care i-am spus că e foarte clar Codul Fiscal şi că nu suntem de acord ca nişte drepturi câştigate de anumite categorii sociale să fie restrânse. Mă aşteptam ca domnul Cioloş să verifice dacă ceea ce am spus eu acolo e corect, dar, în loc să facă lucrul acesta, a preferat să atace într-o manieră care nu-l califică. Domnul Cioloş a început să îmi dea lecţii şi să fie foarte violent şi obraznic.

Ne opunem tăierii drepturilor pentru veteranii de război, deşi ne acuză de populism. (...) Eu sunt un om responsabil, în ciuda tuturor presiunilor şi atacurilor la adresa mea. Vineri am spus că ne gândim serios la oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură în condiţiile în care Guvernul actual face lucruri rele", a declarat Dragnea.

Întrebat care sunt şansele ca după întâlnirea cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să anunţe că nu mai depune moţiune de cenzură, şeful PSD a replicat:

"Şansele sunt foarte mici. Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă premierul ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi că oamenii pot greşi şi ar recunoaşte că a fost o greşeală de la Ministerul de Finanţe, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie. Mâine vom vedea care sunt şansele reale de a trece această moţiune în Parlament. N-am o chestiune personală cu domnul Cioloş. Am vorbit la telefon după ce am dat acel comunicat."

Preşedintele PSD s-a declarat nemulţumit de faptul că "domnul Cioloş a început să ne dea lecţii". "La telefon era mai civilizat. A zis că vine a doua zi cu explicaţii, iar eu a doua zi n-am văzut explicaţii, am văzut doar acuzaţii şi jigniri."

Chiar dacă trece moţiunea, Dragnea susţine că PSD nu este interesat să preia guvernarea înainte de alegeri în acest fel, ci preferă să ajungă la putere în baza votului popular.

Pentru ca moţiunea să treacă, ar fi nevoie teoretic de voturile PMP-UNPR. O alianţă Traian Băsescu iese din discuţie, potrivit lui Dragnea, însă social-democraţii vor aplica altă abordare în acest caz.

"Alianţe de conjunctură nu facem, nici măcar la Primăria Capitalei. Nu e cazul. Decizia politică a acestei formaţiuni a fost anunţată de domnul Steriu, cum că nu votează o moţiune. Dar eu n-am nevoie să vorbesc cu conducerea UNPR. Eu cred că sunt parlamentari UNPR cărora le va fi greu să spună că tot ce au făcut până acum a fost o glumă şi peste noapte şi-au schimbat opţiunea.

Nu sunt foarte sigur că parlamentarii UNPR, brusc, după o zi, nu mai sunt de stânga, sunt de dreapta, brusc nu mai au legătură cu PSD. Îmi este foarte greu să cred. În ultima perioadă, colegi de-ai mei au fost contactaţi de foarte mulţi parlamentari de la UNPR", a explicat liderul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne