Dosarul Belina. Kelemen: Dacă mă uit ce s-a întâmplat în jurul DNA în ultima vreme, am o oarecare reţinere

Este prematur să vorbim de demisia miniştrilor vizaţi în dosarul Belina - Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, consideră liderul UDMR Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
25.09.2017

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, are o oarecare "reţinere" faţă de dosarul Belina, în care sunt vizate vicepremierului Sevil Shhaideh şi ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, având în vedere ce s-a întâmplat în jurul DNA în ultima perioadă.

"Deocamdată e prematur să vorbim de demisii, e prematur să vorbim de altceva. Noi abia ieri după-masă am aflat că există o cercetare, există o solicitare. Dacă mă uit ce s-a întâmplat în jurul DNA-ului în ultima perioadă, am o oarecare reţinere. Trebuie să aşteptăm mai multe elemente înainte să ne pronunţăm şi dacă avem mai multe elemente va fi mult mai uşor să spunem dacă e cazul sau nu e cazul (de demisii - n.r.). Oricum, în acest moment eu am o întrebare foarte serioasă: din 2013, 2014 - trei, patru ani de zile, dacă ştiau de aceste probleme, ce au făcut?", a declarat duminică Kelemen Hunor, pentru Agerpres.

În ceea ce priveşte solicitarea şefei DNA de începere a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, liderul UDMR a precizat că partidul său nu dă indicaţii membrilor săi în ceea ce priveşte votul din plen.

Potrivit DNA, dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, Tel Drum (asociată cu liderul PSD Liviu Dragnea) prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice. (Detalii aici)

"Dosarul Belina nu este din 2014. A fost deschis în mai 2017. Noi ne putem sesiza din presă în momentul în care sunt detalii că s-a comis o faptă penală. Noi nu urmărim HG, nu e treaba noastră. În momentul în care au apărut informaţii că s-au comis fapte de competenţa DNA, ne-am sesizat din oficiu. Iar aceste informaţii au apărut în luna mai", a explicat şefa DNA Laura Codruţa Kovesi la Europa FM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor