Pleşoianu îşi vrea ţara înapoi. "Ar trebui să fim UN MILION în stradă!"

PSD reacţionează prea blând la abuzurile "instituţiilor de forţă", acuză Pleşoianu, care cere reacţii dure din partea partidului, precum şi mobilizarea masivă a cetăţenilor.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

La scurt timp după ce DNA a anunţat începerea urmăririi penale a vicepremierului Sevil Shhaideh şi a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, ambele fiind suspecte în dosarul Belina, deputatul PSD Liviu Pleşoianu lansează un apel către PSD să se trezească şi să dea o replică dură "armatei de mercenari" care se străduie să îngroape partidul.

Ce înseamnă o replică corespunzătoare, în opinia lui Pleşoianu? Revocarea şefei DNA şi a procurorului general şi înfiinţarea unei comisii care să investigheze "abuzurile instituţiilor de forţă".

"Am spus-o în partid încă din decembrie, imediat după alegeri - dacă te duci zâmbind şi cu garofiţe pacificatoare în mâini în faţa unei armate de mercenari, singurul rezultat va fi acela că, în scurtă vreme, vei fi îngropat cu tot cu garofiţele tale! Dacă, măcar în ceasul al 13-lea, va fi înţeles acest lucru, atunci:

- ministrul Justiţiei va cere în cel mai scurt timp revocarea Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr;
- Preşedintele Senatului şi Preşedintele Camerei Deputaţilor vor manifesta voinţa politică necesară înfiinţării unei Comisii de Anchetă care să investigheze abuzurile instituţiilor de forţă şi anularea democraţiei prin preluarea de către acestea a controlului asupra Justiţiei, politicii şi economiei româneşti", scrie Pleşoianu.

Nu în ultimul rând, deputatul le cere şi românilor să sprijine PSD, ieşind cel puţin un milion în stradă.

"...Însă un lucru e clar, indiferent ce se va decide - avem nevoie ca de aer ca instituţiile de forţă din România, presa internaţională, Bruxelles-ul, partenerul strategic, ambasadele să vadă că milioanele de români care votează EXISTĂ şi AU O VOCE! Pentru a da un semnal decisiv, ar trebui să fim UN MILION în stradă! Pentru DEMOCRAŢIE, pentru LIBERTATE, pentru A NE LUA, CU ADEVĂRAT, ŢARA ÎNAPOI! Altminteri, România nu va sărbători, ci va "COMEMORA" Centenarul Marii Uniri...", adaugă Pleşoianu.

Postarea deputatului are loc în contextul în care vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.