Dragnea: Dosarul "Belina", un atac violent la adresa Guvernului. Miza este distrugerea PSD

"Eu sunt ţinta. PSD e ţinta. Tăriceanu e ţinta, Guvernul e ţinta. Parlamentul e ţinta. Nu cedăm, nu dăm nici măcar un pas înapoi", a reacţionat liderul PSD, Liviu Dragnea, la acţiunea procurorilor DNA în dosarul Belina.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Acţiunea procurorilor anticorupţie în dosarul "Belina" reprezintă un nou atac violent care vizează Guvernul, este o ficţiune, iar miza este de fapt distrugerea PSD, a acuzat duminică seară, la Antena 3, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"În primul rând mi se pare un al doilea atac violent la o altă putere a statului, un atac violent la Guvern. Noi discutăm aici despre emiterea unei Hotărâri de Guvern şi adoptarea ei, o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau mii care au fost adoptate în România, şi anume transfer de proprietate din public în public, cu precizare importantă - pe cinci ani. Eu am citit doar comunicatul DNA-ului, în rest m-am uitat la dumneavoastră şi la ce s-a mai vorbit în presă şi la alte comentarii şi informaţii pe surse. Noi discutăm de un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, Consiliu Judeţean, deci, de la public la public. Şi nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală, pentru ca acolo să se facă o investiţie, privată. Ceea ce mie mi se pare foarte bun ", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că este vorba de "o suprafaţă de teren plină de bălării, cum este toată fâşia Dunării, şi cu nişte betoane, pe care noi le ştim de copii".

"Acolo am copilărit, în acea zonă, care conţine şi nişte bălţi. Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Teleorman, deci, tot în public, şi atât. Toate bălţile din România sunt închiriate la firme private pentru a le exploata piscicol, toate. Şi aceste bălţi, celelalte zeci, zeci de mii de bălţi din România au fost închiriate şi înainte sunt şi acum şi o să fie şi după aia, că aşa este firesc (...) Ar trebui anchetate toate miile de închirieri pentru toate bălţile din România. Oriunde în această ţară există o baltă a Apelor Române şi dacă sunt la autorităţile locale, se închiriază, cred că în 99% din cazuri. Dar, acolo sunt mai multe firme, adică mai multe firme care au închiriat pe acea perioadă şi au închiriat ulterior, din ceea ce am văzut. După părerea mea, dosarul ăsta este o ficţiune, sigur, are consecinţe reale, cu două doamne ministru foarte importante, pe Dezvoltare şi pe Fonduri Europene, foarte importante. Şi, miza nici măcar nu cred că mai sunt eu, cred că miza, de fapt, este PSD-ul", a precizat Dragnea.

Potrivit preşedintelui PSD, pe lângă dorinţa de a distruge PSD-ul, există şi o teamă din partea conducerii DNA, urmare a discuţiei "din ce în ce mai acută despre raportul Inspecţiei Judiciare".

"După părerea mea, pe lângă această intenţie de a distruge PSD-ul şi, putem dezvolta, cred că este şi această dorinţă de a preveni un eventual raport rău, să zicem (al Inspecţiei Judiciare - n.r.), habar n-am. Să spună că, de fapt, raportul este rău pentru că s-a început acum o acţiune împotriva PSD-ului, împotriva membrilor Guvernului şi aşa mai departe, pentru că eu nu am mai văzut alte acţiuni la DNA de câteva luni de zile ", a afirmat Dragnea, care a negat că ar fi beneficiat în vreun în fel de trecerea suprafeţelor de teren respective de la Consiliul Judeţean Teleorman la firma Tel Drum.

Şeful PSD a avertizat că nu are de gând să cedeze în faţa procurorilor anticorupţie, nu va da în spate nici măcar un pas.

"Am auzit că nu vor să se limiteze la mine, am primit mesaje că vor să-mi ia şi copilul, vor să-l reţină. Noi suntem în situaţia în care este o luptă între abuz şi democraţie. Am încurajat pe toată lumea să rupă această frică, această teroare. Noi tot ce facem este să mărim mijloacele parlamentare, ale comisiilor de anchetă. Parlamentul este cea mai legitimă instituţie a României. Eu sunt ţinta. PSD e ţinta. Tăriceanu e ţinta, Guvernul e ţinta. Parlamentul e ţinta. Noi n-avem nicio legătură, dar şi Parlamentul, şi CSM-ul, şi Inspecţia Judiciară vor ca încet-încet adevărul să iasă la iveală. Nu cedăm, nu dăm nici măcar un pas înapoi. Legile justiţiei, aşa cum doreşte cea mai mare parte din populaţie, vor fi aduse în Parlament, dezbătute şi adoptate. (...) Sunt doi miniştri foarte, foarte importanţi, unul la Fonduri Europene şi celălalt la Dezvoltare. Peste o săptămână o să vină să ne mai ia doi, şi ne trezim că DNA face Guvernul", a subliniat Dragnea.

Potrivit DNA, dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, Tel Drum (asociată cu liderul PSD Liviu Dragnea) prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne