Doina Pană, acuzată iar de calomnie: „Să renunţe la agresivitate şi să o înlocuiască cu explicaţii pertinente”

După tehnocraţi, a venit şi rândul celor de la Uniunea Salvaţi România - partid fondat de Nicuşor Dan - să acuze de calomnie Ministerul Apelor şi Pădurilor condus de pesedista Doina Pană.
Doina Adriana Pană
Doina Adriana Pană (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România solicită Ministerului Apelor şi Pădurilor să retragă "acuzaţiile calomnioase" la adresa partidului cu privire la instigarea societăţii civile pentru salvarea aplicaţiei InspectorulPădurii.ro, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă de formaţiune.

"USR nu a avut niciun rol în mobilizarea cetăţenilor care au semnat petiţia Agent Green şi de-clic.ro, dar consideră că reacţia societăţii civile la amputarea aplicaţiei Inspectorulpădurii.ro este justificată, iar Ministerul Apelor şi Pădurilor ar trebui să renunţe la agresivitate şi să o înlocuiască cu mulţumiri şi explicaţii pertinente", a declarat senatorul USR Allen Coliban, preşedintele Comisiei de mediu din Senat.

Uniunea Salvaţi România recunoaşte dreptul cetăţenilor de a veghea la gestionarea judicioasă a resurselor strategice ale României, drept garantat de Constituţie. Mai mult, USR salută rezultatele obţinute de organizaţiile non-guvernamentale de mediu, care au dus la identificarea a zeci de fapte de natură penală în domeniul silvic în ultimii ani.

Potrivit partidului înfiinţat de Nicuşor Dan, atacul ministerului Apelor şi Pădurilor la adresa USR "dovedeşte că suntem singurul partid de opoziţie care s-a opus proiectelor PSD-ALDE de ciopârţire a legislaţiei în domeniul mediului şi singurul partid care a preluat mesajele societăţii şi le-a adus în Parlament".

În opinia USR, închiderea aplicaţiei InspectorulPădurii.ro este doar una dintre măsurile luate de coaliţia PSD-ALDE în această jumătate de an la guvernare prin care se favorizează tăierile ilegale şi reintrarea în infringement a României.

"După cele opt luni de guvernare PSD-ALDE avem mai puţine instrumente de identificare şi combatere a tăierilor ilegale, avem sancţiuni reduse pentru fapte ce contravin Codului Silvic, a fost facilitată distrugerea pădurii pentru construirea de gropi de gunoi, obiective de agrement sau case de vacanţă, a fost îngreunată confiscarea mijloacelor de transport al materialelor lemnoase fără aviz", a precizat senatorul Allen Coliban.

Uniunea Salvaţi România solicită Guvernului dezvoltarea unui sistem complet de combatere şi prevenire a tăierilor ilegale şi de urmărire a masei lemnoase de la tăiere la procesare şi propune, de asemenea, adoptarea unui regim strict al amenzilor privind contravenţiile pe Codul Silvic prevăzute de OUG 51/2016.

În acelaşi timp, parlamentarii USR vor iniţia în noua sesiune parlamentară un proiect de lege care vizează interzicerea totală a tăierilor din parcurile naţionale.

"Dreptul la un mediu curat este prevăzut de Constituţie şi nu ar trebui să fie subiectul vreunui interes sau joc politic", a mai transmis Uniunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne