Vlad Voiculescu: O adunătură de secături! Nu le pasă de oameni, vor doar să vă fure banii şi viitorul

Guvernul Tudose vrea să vă fure pur şi simplu banii care ar trebui să fie puşi deoparte pentru pensie, a avertizat tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

O adunătură de secături vor să ia toată puterea, să îngenuncheze justiţia şi pe oricine li s-ar putea opune, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Au toate armele... au câştigat alegerile, au populat aproape toate instituţiile statului cu slugi ale partidului şi ale marelui conducător. Tot ce le mai trebuie este o populaţie anesteziată, care să ştie că partidul "le-a dat"! Au îndatorat deja ţara şi se uită de unde să mai facă rost de alţi bani. Prin diminuarea contribuţiilor către Pilonul II, Guvernul vă fură pur şi simplu banii care ar trebui să fie puşi deoparte pentru pensie ca să îi dea pe mită electorală şi pe licitaţii trucate de instituţii şi companii de stat controlate tot de ei.

Nu mai este nimic de demonstrat: fac asta de zeci de ani, ştiu exact cum se face. Nu le pasă de oameni. Nu le pasă câtuşi de puţin de părinţii sau de bunicii noştri. Vor doar, o dată la patru ani, voturile lor pentru a vă fura banii şi viitorul vostru. Dacă vă pasă... like/share pe Facebook e bun. Nu mai este şi suficient", a scris Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a făcut trimitere la o postare a deputatului USR Claudiu Năsui, care "explică foarte bine" ce înseamnă mişcarea pregătită de PSD-ALDE:

Oprirea sau diminuarea transferului banilor înspre pilonul 2 este de fapt o creştere de impozite. Până acum o parte din banii pe care vi-i lua statul se duceau într-un cont de care aţi fi beneficiat la pensie. Acum vor rămâne în bugetul statului.

Argumentul că randamentul pilonului 1 este mai bun este absolut hilar. Pilonul 1 nu funcţionează după randament şi nu face nicio investiţie. Pilonul 1 funcţionează doar că o schemă piramidală în care banii unora sunt plătiţi din contribuţiile altora. Mai grav, pilonul 1 este finanţat de fapt doar două treimi. Restul e deficit pe care statul român îl acoperă anual prin datorie. Cadou pentru generaţiile următoare, cele care mai rămân în ţară să plătească taxe şi impozite.

Ca să fie imaginea completă, fondurile de pilon 2, care în schimb au randament, au unul foarte bun. Până acum statul român a virat în aceste fonduri 30 de miliarde de lei iar ele au acum active de 37 de miliarde de lei. Iar asta după comisioane şi după plăţi. Rentabilitatea medie pe ultimele 24 de luni este la 4,7%, iar, în ultimul an randamentul mediu net al tuturor fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de 7,38%. Cifre destul de bune oricum le-ai privi.

Singura şansă ca sistemul de pensii să devină vreodată sustenabil era trecerea către pilonul 2. Din păcate, PSD pune cruce intereselor pe termen lung ale României. Ei au salarii de crescut acum. Iar pentru asta, nu le pasă cine plăteşte."