Justiţia, în zodia PSD. Orban: Suntem dispuşi să ieşim inclusiv în stradă împotriva propunerilor lui Toader

PNL va face "toate demersurile legale şi constituţionale", inclusiv să iasă în stradă, împotriva modificărilor la legile justiţiei promovate de ministrul PSD Tudorel Toader, a anunţat şeful PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Prin lansarea propunerilor privind modificarea legilor justiţiei, fără însă a fi prezentat un proiect de lege concret, ministrul PSD al Justiţiei, Tudorel Toader, a fost trimis la înaintare să sondeze piaţa, să vadă temperatura apei, a opinat vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Am anunţat public că vom face toate demersurile legale şi constituţionale şi că suntem dispuşi inclusiv să manifestăm împotriva acestor modificări. Tudorel Toader a fost împins la înaintare ca să sondeze piaţa, să bage degetul în apă, să vadă temperatura apei, după care ei se repliază. Dar mi-e teamă de ce va veni, pentru că, repet, nu avem încă proiectul de lege. Aştept proiectul de lege, să vedem ce alte lucruri sunt ascunse în text", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va participa la protestele anunţate duminică seara, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei din Capitală, liderul PNL a replicat: "Nu sunt în Bucureşti, dar vom participa, deocamdată încă nici nu există proiectul de lege."

Liderul PNL susţine că, prin propunerea de a-l exclude pe şeful statului din procedura de numire a şefilor de parchete, pesediştii vor să pună procurori obedienţi, care să le răspundă la comenzile politice.

"Propunerile formulate de ministrul justiţiei, şi anume, propunerea ca ministrul justiţiei să fie cel care decide cine conduce parchetele, arată limpede că, prin scoaterea preşedintelui din ecuaţia numirii, vor să pună procurori obedienţi, care să le răspundă la comenzi şi care să le reprezinte interesele politice. A doua modificare, foarte periculoasă, este trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea ministrului Justiţiei. Al treilea element - domnul ministru Toader a spus că doreşte să permită şefilor ierarhici ai procurorilor să infirme nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie toate deciziile procurorilor de caz, rezoluţiile procurorilor de caz", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne