Dodon nu a spus adevărul după întâlnirea cu Voronin

Fostul preşedinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin.
Fostul preşedinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin. (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
18.03.2012

Întâlnirea lui Igor Dodon cu fostul său şef de partid, Vladimir Voronin, cu două zile înainte de alegerea preşedintelui, a fost dură, şi nu calmă şi constructivă, aşa cum a declarat Dodon imediat după întâlnire. Minciuna lui Dodon a fost demascată chiar de dânsul, după alegerea preşedintelui relatează jurnal.md.

„Acum deja pot să deschid unele paranteze – a fost o discuţie foarte dură, categorică, că nici nu poate fi numită dialog, că doar comuniştii sunt cei care au dreptate, că noi nu suntem în stare să creăm un partid de stânga. Evident că această situaţie a fost un plus pentru luarea deciziei finale, când PCRM şi liderul partidului continuă cu acest dialog, cu acest discurs categoric şi tonalitate care nu este proprie unei persoane care pretinde să fie salvatorul ţării”, a declarat Dodon, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Această declaraţie se bate cap în cap cu cele spuse de Dodon cu două zile înainte de alegerea preşedintelui, când dânsul a ieşit numai zâmbet de la întâlnirea cu Voronin la sediul comuniştilor şi a declarat că „a fost o discuţie bună, constructivă, despre ce se întâmplă şi ce va fi în continuare pe scena politică; au fost scoase unele semne de întrebare şi au apărut alte semne de întrebare”.

Nu este clar însă de ce a minţit Dodon şi de ce a creat artificial această situaţie de suspans, pentru a anunţa decizia chiar cu puţin timp înainte de a purcede la vot.

În cadrul interviului, Dodon a ţinut să mai amintească o dată tuturor că decizia de a vota pentru candidatul AIE la preşedinţie a fost foarte grea. Mai mult, Dodon a recunoscut practic faptul că până acum s-a condus de ambiţiile şi interesele personale.

„A fost o decizie asumată şi un risc asumat. A fost o perioadă când am consultat detaliat opinia membrilor de partid. Am cântărit toate plusurile şi minusurile. Într-adevăr, sunt şi avantaje şi dezavantaje şi în această decizie, şi în caz dacă nu votam. Până la urmă am luat decizia că interesul ţării trebuie să fie mai presus decât ambiţiile şi emoţiile personale”, a mărturisit Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor