Dodon despre decizia CCM: Guvernarea şi instituţiile care i se supun, vor răspunde pentru toate ilegalităţile

Decizia de suspendare din funcţie a preşedintelui RM ridică mari semne de întrebare privind independenţa judecătorilor Curţii Constituţionale, afirmă şeful statului.
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/dodon igor)

Preşedintele Igor Dodon susţine că prin decizia privind suspendarea sa din funcţie, Curtea Constituţională ar fi comis o dublă ilegalitate: ”a zădărnicit încercarea mea de a stopa o gravă încălcare de legislaţie şi a dat posibilitatea ca această încălcare să fie promovată de un aşa-numit preşedinte interimar”.

Igor Dodon a ţinut să sublinieze că CCM a neglijat totalmente argumentele sale legale reamintind că Silvia Radu nu poate fi numită în funcţia de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale deoarece nu are studii superioare, absolvite cu diplomă de licenţă şi nici vechime în specialitatea/profilul funcţiei publice respective, potrivit cerinţelor Legii cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.

”Nicolae Ciubuc, propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, nu corespunde criteriilor de integritate. Cei de la guvernare ştiu foarte bine despre abaterile penale pe care le-a comis dânsul, dar oricum insistă pe promovarea sa într-o funcţie atât de importanţă”, a adăugat şeful statului.

Igor Dodon consideră că încălcările grave comise de guvernare ar trebui stopate de CCM, însă instituţia a dat undă verde promovării acestora în continuare, ceea ce ar ridica mari semne de întrebare privind profesionalismul şi independenţa judecătorilor Curţii.

”Cei de la putere şi instituţiile pe care le controlează nu-şi dau seama de gravitatea acţiunilor lor şi de consecinţele ce vor surveni. Însă, mai devreme sau mai târziu, pentru toate aceste încălcări vor trebui să plătească. Şi vor răspunde aşa cum prevede legislaţia în vigoare, pe care ei astăzi o încalcă cu atâta neruşinare, promovându-şi interesele înguste de partid”, a conchis preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe