Dodon afirmă că AIE va fi reformată: Cetăţenii vor înlăturarea lui Ghimpu de la guvernare

Tatiana Chiriac
21.03.2012

Liderul Partidului Socialiştilor, deputatul Igor Dodon presupune că Alianţa pentru Integrare Europeană va fi reformată şi acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul acestui an sau cel puţin într-un an.

„Primul pas spre reformatarea AIE a fost alegerea unui preşedinte apartinic, pentru că acordul de constituire al Alianţei presupune foarte clar repartizarea funcţiilor. În prezent, doar un singur punct din acest acord - numirea lui Vlad Filat în funcţia de prim-ministru a fost realizat”, a declarat ieri seara Dodon, în cadrul unei emisiuni la tv7.

Socialistul consideră că şi acordul AIE va fi modificat. „În acest context, primul pas spre reformatarea guvernării, care este obiectivul de bază al Partidului Socialiştilor, a fost atins. Următorul pas va fi reformatarea actului de guvernare, prin formarea altei majorităţi parlamentare”, a menţionat sursa.

Dodon susţine că o bună parte din cetăţeni şi-ar dori această reformatare şi că ar dori ca Partidul Liberal şi Mihai Ghimpu să fie înlăturat de la actul guvernare.

„Care va fi majoritatea vom vedea. Partidul Comuniştilor a făcut mai multe greşeli strategice pe parcursul ultimilor luni. În timpul apropiat vom vedea mai multe mişcări în Parlament, unde vor pleca deputaţii PCRM nu se ştie. Însă, recent am fost contactat de o parte de comunişti. Este evident că ideologic ei sunt mai aproape de PSRM”, a mai spus socialistul.

Menţionăm că Igor Dodon a enunţat de mai multe ori că nu se va conforma cu politica AIE şi va rămâne în opoziţie. Ieri, acesta şi-a exprimat dezacordul faţă de iniţiativa Ministerului Educaţiei de a reintroduce „istoria românilor” în curriculumul şcolar şi a cerut factorilor de decizie din Guvern şi din AIE să-şi revizuiască ordinul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor