Doar Ana Bogdan va primi ajutor în bani de la WTA

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan. (Romania Fed Cup Team/facebook)

Dintre sportivele românce situate în top 500 WTA, numai Ana Bogdan (27 de ani, locul 92 WTA) îndeplineşte condiţiile să primească bani de la WTA, din fondul special creat pentru ajutorarea sportivelor în perioada pandemiei de virus Wuhan.

În condiţiile în care epidemia de coronavirus a ajuns să bântuie Occidentul, să distrugă sănătatea şi economiile a numeroase ţări din cauza politicii de imagine de care suferă regimurile comuniste - liderii chienzi au ascuns existenţa virusului periculos care a apărut în Wuhan, China, şi au permis în mod intenţionat să se extindă în celelalte ţări - toate turneele de tenis au fost suspendate sau amânate.

Pentru a ajuta sportivele care au probleme financiare în această perioadă, WTA a promis suma de 10.400 de dolari cu condiţia să respecte anumite criterii, întrucât sumele colectate nu sunt suficient de mari pentru a le ajuta pe toate jucătoarele.

Criteriile WTA pentru sportivele care vor primi bani în perioada de pandemie sunt următoarele:

  • să facă parte din TOP 500 WTA;
  • să fi jucat cel puţin la 6 turnee WTA în ultimul an;
  • să fi participat la un Grand Slam în ultimele 12 luni;
  • să nu fi câştigat mai mult de 350.000 de dolari în ultimul an sau 1,4 milioane de dolari în ultimii 4 ani, respectiv 3,5 milioane de dolari în întreaga carieră.

Singura jucătoare eligibilă este Ana Bogdan: a ajuns în turul secund la US Open şi în întreaga carieră a câştigat suma de 1,3 milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport