“Divorţ USL”: Orban cere moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban (Epoch Times România)

În interviul dat la B1 luni seara, Ludovic Orban s-a exprimat în favoarea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Ponta. Liberalul a atras atenţia asupra promisiunilor pe care PSD-ul nu le-a respectat.

“Ceea ce am sesizat este lungul şir de inconsecvenţe al lui Ponta şi mai ales de atitudini ostile faţă de angajamentele noastre electorale.”

Ludovic Orban a enumerat unele dintre promisiunile e care PSD le-a încălcat după ce a ajuns la guvernare alături de PNL.

  • “La 10 minute după terminarea alegerilor a anunţat cooperarea cu UDMR la guvernare.
  • Numirea lui Gabriel Oprea ca vice premier, Gabriel Oprea care a fost şeful dezertorilor din PNL şi USD şi care a asigurat majoritatea parlamentară pentru guvernele Boc.
  • Abuzul grosolan de ordonanţe de urgenţă, nici un guvern nu a emis atâtea ordonanţe într-o astfel de perioada.
  • Inconsecvenţa cu Roşia Montana,o încununare a abdicării faţă de promisiuni electorale.
  • Sloganul nostru electoral a fost “dreptate până la capăt”. Cum să faci dreptate până la capăt când tu baţi palma cu Băsescu în numirea procurorilor şefi şi a lui Codruţei Kovesi"

În încheiere Ludovic Orban a vorbit despre intenţia de a introduce o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, de s-a ferit să dea o dată pentru acesta măsură.

“Voi încerca să-mi conving colegii liberali şi nu numai că nu eu trebuie să votez o moţiune de cenzură ci că este în interesul PNL şi de ce nu al USL ca domnul Ponta să nu mai fie premierul acestui guvern. Riscăm ca în nici şase luni de zile încrederea de care ne-am bucurat în ochii electoratului să se năruiască din cauza unui şir de inconsecvenţe şi să ne compromitem în faţa electoratului.”

În ultimul rând liberalul a adresat problema impozitului forfetar, pe care Guvernul doreşte să-l introducă din nou.

“Noi ne-am bătut în problema impozitului forfetar, inclusiv PDL a spus că nu a avut nici un efect, n-a avut efectul scontat şi astăzi vine Guvernul şi ne anunţă că o să înainteze un proiect de lege în aceeiaşi procedură de urgenţă pentru adoptarea impozitului forfetar “.