Dispute între autorităţi legate de prezenţa României la Târgul de la Viena

Maria Grapini
Maria Grapini (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
18.01.2013

Ministrul Turismului, Maria Grapini, a dat explicaţii în legătura cu prezenţa României la Târgul de la Viena, din perioada 10-13 ianuarie, după ce a fost acuzată de slaba organizare şi de faptul că standul ţării noastre nu a arătat aşa cum trebuie.

Grapini a precizat că organizarea târgurilor internaţionale cu finanţare prin fonduri europene trebuie pregătită cu minimum şase luni înainte, iar conducerea Ministerului Turismului s-a schimbat pe 22 decembrie, iar direcţia de specialitate care are în responsabilitate pregătirea şi organizarea târgului a prezentat referatul şi devizul pe 7 ianuarie, cu trei zile înainte de începerea târgului.

"Ca ordonator de credit, ministrul putea să respingă referatul, şi în acest caz România, ca ţară parteneră, nu putea fi prezentă, sau să aprobe un stand standard, pentru că nu mai era timpul necesar pentru organizarea licitaţiei. Ministrul a ales să fie prezentă România cu stand, care după relatările celor prezenţi a fost amenajat cu: spoturi digitale, imagini color şi materiale informative despre expoziţie.

Declaraţiile apărute în presă care invocau că plata construcţiei standului către partea austriacă a fost incertă, sunt neadevărate, deoarece devizul a fost semnat în ziua în care a fost prezentat (07.01.2013). Este adevărat că ministrul a tăiat din deviz aşa-zisele produse de promovare ale României: rucsacuri, cântare, tricouri etc., toate produse în China. Ministrul Maria Grapini nu va accepta să se mai risipească banii, fie ei şi europeni, pe aşa zisele obiecte promoţionale", se arată în comunicatul ministerului.

Primarul oraşului Sibiu a acuzat ministrul de întârzierea organizării, însă Grapini a replicat că acest lucru nu are legătură cu schimbarea ministrului, ci cu incompetenţa celor care conduc direcţiile de specialitate din minister.

Grapini a mai precizat că a luat toate măsurile în privinţa persoanelor care au fost plătite să-şi facă bine treaba şi nu s-au conformat şi i-a cerut primarului Sibiului să se documenteze mai bine înainte de a face afirmaţii referitoare la Târgul de la Viena.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor