Adoptarea unei noi legislaţii pentru IMM-uri, discutată de CNIPMMR la întâlnirea cu Maria Grapini

Maria Grapini (Epoch Times România)
Epoch Times România
15.01.2013

Adoptarea unei noi legislaţii pentru IMM-uri a fost una dintre priorităţile discutate de reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) cu ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism,, Maria Grapini, la întâlnirea de luni.

Preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, a declarat marţi că au fost prezentate 10 priorităţi pentru mediul de afaceri şi sectorul IMM-urilor în 2013.

Una dintre acestea o reprezintă adoptarea unei noi legislaţii pentru IMM-uri care să asigure implementarea deplină la nivel naţional a Small Business Act (SBA), aplicarea principiului „Reglementaţi mai întâi pentru IMM-uri” şi creşterea treptată de la 0,4% la 1% din PIB a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor de dezvoltare, a măsurilor de sprijinire a înfiinţării de noi întreprinderi şi de susţinere a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, la nivel naţional şi local, pentru perioada 2013-2020.

De asemenea, s-a cerut asigurarea unui cadru legal stabil şi predictibil pentru mediul de afaceri, cu îmbunătăţirea în 2013 doar a aspectelor privind reducerea birocraţiei şi a fiscalităţii, precum şi valorificarea aquis-ului şi a bunelor practici ale UE, cu respectarea transparenţei decizionale şi a dialogului social calitativ cu confederaţiilor patronale, cu realizarea sistematică de evaluări de impact a fiecărui nou act normativ şi a analizelor cost-benficiu pentru IMM-uri.

O altă prioritate o reprezintă creşterea sumelor alocate programelor de înfiinţare şi de dezvoltare a IMM-urilor raportat la efectul multiplicator înregistrat în 2012, cu alocarea prioritară a 300 milioane euro pentru susţinerea financiară a programului start-up în perioada 2013-2014, care va asigura crearea unui număr de 300.000 locuri noi de muncă şi creşterea cu 4,26% a PIB în perioada 2013-2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor