Direct din China: Rapoarte despre persecutarea Falun Gong

Foto
Foto (Ian Waldie / Getty Images)

Timp de 15 ani, începând cu 20 iulie 1999, aderenţii Falun Gong din China au fost persecutaţi ilegal pentru credinţa lor. Pentru a arunca puţină lumină asupra brutalităţilor şi nedreptăţilor suferite de practicanţii Falun Gong de pe întreg teritoriul Chinei, iată trei cazuri documentate de persecuţie.

Acestea au fost publicate pe Minghui.org, un website oficial a Falun Gong, locul unde sunt publicate rapoarte provenite direct din China.

Este un lucru obişnuit ca în articolele de pe Minghui să fie trecute numele ofiţerilor de poliţie care au fost implicaţi în persecuţie. Se intenţionează ca într-o zi, aceste rapoarte să fie folosite pentru aducerea acestor răufăcători în faţa justiţiei. Numirea lor directă poate avea uneori efectul de a-i speria şi de a mai uşura persecuţia.

1. Cuplu răpit din pat de către poliţie

După o zi lungă de muncă, doamna Ma Fengxia s-a aşezat în pat pentru mult aşteptata odihnă, neînchipuindu-şi că aceasta va fi de foarte scurtă durată. Nu după mult timp ea a văzut lumini de lanternă plimbându-se în susul şi în josul draperiilor şi deodată fereastra s-a trântit de perete. În dormitor au pătruns prin fereastră 2 bărbaţi ţipând la ea: „Mişcă! Ridică-te chiar acum!”

Bărbaţii pretindeau că sunt ofiţeri de poliţie aşa că doamna Ma speriată a întrebat: „Mă arestaţi? Ce crimă am comis”? „N-am spus că ai comis o crimă, dar trebuie să vii cu noi, au replicat ei.

Unul dintre ei a deschis uşa şi 10 poliţişti s-au repezit înăuntru. Au intrat în dormitorul soţului ei, Wang Yun şi l-au ridicat şi pe el din pat.

Au cotrobăit prin casă şi au confiscat cărţi legate de Falun Dafa, 2 laptopuri, 3 imprimante, un aparat de scris DVD-uri, DVD-uri Shen Yun şi 500 de yuan (80 $) cash.

Să fii răpit din pat de bărbaţi care intră pe geam în mijlocul nopţii ar fi un scenariu de coşmar pentru mulţi, dar din păcate nu era nimic nou pentru doamna Ma şi soţul ei. Pentru practicanţii Falun Gong din întreaga Chină acest scenariu e mult prea familiar.

Raport publicat la 21 iunie 2014

2. Practicanţi torturaţi în secţiunea psihiatrică a închisorii Gongzhuling

Sesiuni de „transformare”

În 2012 în închisoarea Gongzhuling se ţineau sesiuni de „transformare” care durau 3 luni de zile. Un total de 14 practicanţi printre care se găseau domnii Zhao Guoxing, Fu Hongwei, Bai Jingzhi şi Chen Liandong au fost duşi acolo deoarece refuzau să semneze „cele 5 declaraţii” prin care renunţau la Falun Gong.

Oferind o primă de 3000 de yuani (485 $) pentru „transformarea” unui practicant, directorul închisorii Niu Guosheng şi directorul adjunct Liu Xiangwu instigau gardienii să tortureze practicanţii.

Practicanţii erau atârnaţi, bătuţi şi loviţi cu picioarele. Erau legaţi de pat, electrocutaţi cu bastoane electrice, privaţi de somn şi ameninţaţi.

Divizia de supraveghere atentă

Orice practicanţi care nu puteau fi „transformaţi prin aceste sesiuni erau transferaţi diviziei de supraveghere atentă pentru tortură. Erau obligaţi să stea aşezaţi pe un scăunel foarte mic şi îngust, cu spatele drept, şi nu li se dădea voie să vorbească între 4:30 dimineaţa şi 21:00 seara.

Gardienii se plimbau în sus şi-n jos cu bastoane electrice în mână şi electrocutau pe oricine li se năzărea. Aproape toţi erau electrocutaţi. Zhao Guoxing, Fu Hongwei, Wang Wenyuan şi Yang Baosen au fost torturaţi în divizia de supraveghere atentă.

Raport publicat pe 6 iunie 2014

3. Femeie în vârstă în stare gravă după 7 luni de detenţie

Viaţa domnei Huang Qiaoqin este în pericol după 7 luni în închisoare. Acum cântăreşte în jur de 40 de kilograme, cu mult sub greutatea ei normală de 75 de kilograme şi este numai os şi piele.

Doamna Huang, rezidentă a districtului Xuhui din Shanghai, are peste 60 de ani. Poliţia locală a arestat-o pe 25 noiembrie 2013, răscolindu-i şi casa. A fost dusă la centrul de detenţie Xuhui.

Nu a fost lăsată să practice exerciţiile Falun Dafa în centrul de detenţie şi i s-a deteriorat sănătatea. I-au apărut pustule şi răni în urechi care îi cauzează dureri chinuitoare. Doctorul închisorii a declarat că nu au putut-o opera pentru a-i scoate pustulele, aşa că doamna Huang aproape ca şi-a pierdut auzul.

Ea a mai dezvoltat şi probleme cu vederea şi este aproape oarbă. Nivelul zahărului din sânge e prea ridicat, iar dinţii i se mişcă atât de tare încât mănâncă cu mare dificultate. Din cauza dinţilor, i se dă doar o cantitate mică de terci la fiecare masă.