Diphylleia grayi, florile de cristal care devin transparente în contact cu apa [video]

Diphylleia grayi
Diphylleia grayi (cienciaybiologia.com/diphylleia-grayi-las-flores-de-cristal)

Cunoaşteţi “florile de cristal” sau “florile schelet”? Sunt flori fascinate care se transformă atunci când vin în contact cu apa, rezultatele fiind impresionante.

Diphylleia grayi aparţinând familiei Berberidaceele (Berberidaceae) din ordinul Ranunculales este o plantă erbacee perenă cunoscută popular ca „floarea schelet” sau „floarea de cristal”, care creşte sălbatic în zonele împădurite umede din China şi Japonia şi în Munţii Apalaşi (care se întind pe o distanţă de peste 2000 km paralel cu coasta de est nordamericană din provincia Quebec, Canada, până în nordul statului Alabama).

(floresyplantas.net/diphylleia-grayi-flor-esqueleto/)

Diphylleia grayi este o plantă uimitoare, deoarece atunci când plouă iar petalele sale se udă acestea se transformă în mod magic: de la o culoare alb strălucitoare devin aproape transparente. În timpul acestei metamorfoze curioase, nervurile petalelor florii sunt expuse iar picăturile de apă aderă la această structură pentru a crea un reticul umed, eteric, care arată aproape ca un schelet de floare mai degrabă decât un exemplar viu, luxuriant, de unde şi numele de „floare schelet” cu care este cunoscută.

(screenshot tramite video Youtube)

(ecoinventos.com/flores-de-cristal/)

Planta de Diphylleia grayi poate creşte între 30 -70 cm înălţime, dezvoltând frunze uriaşe în formă de umbrelă, cu ciorchini delicaţi de flori mici albe de aproximativ 2 cm în diametru, care înfloresc de la începutul primăverii până la începutul verii.

Fructele pe care le produc sunt de culoare albastru închis, comestibile, cu gust dulce, de circa un centimetru.

(Foto: Alpsdake)

Diphylleia grayi se poate cultiva în grădină?

Cel mai bun loc din grădină pentru această plantă este în semi-umbră, în soluri bogate şi umede, cu un drenaj bun şi uşor acid, bogat în materie organică, la adăpost de vânturile puternice. Necesită udare frecventă, mai ales vara, încercând să menţinem o umiditate constantă a solului, dar fără băltire, care se recomandă fertilizat mai ales primăvara şi vara cu îngrăşăminte pentru plantele acidofile.

Este o plantă foarte rezistentă, ideală pentru creşterea în condiţii de climă rece şi temperată, care rezistă bine la îngheţ şi care necesită temperaturi cuprinse între -7ºC minim şi peste 30ºC maxim.

Mai multe informaţii: Fish and flowers inspire diving goggle material; Diphylleia grayi, las flores de cristal que se vuelven transparentes con la lluvia

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură