Dionis Cenuşă: Declaraţia lui Dodon despre distrugerea muniţiilor de la Cobasna sporeşte neîncrederea faţă de procesul de reglementare

Dionis Cenuşă
Dionis Cenuşă (expert-grup.org)

Analistul politic Dionis Cenuşă consideră ca fiind gravă declaraţia lui Igor Dodon despre aşa numita lichidare de către Rusia a armamentului din Cobasna, din stânga Nistrului. Mai mult, acesta atenţionează că informaţia o „aflăm nu de la guvern, şi nici măcar de pe pagina oficială a preşedintelui, ci de pe Facebook”.

„Igor Dodon trebuie să ne explice ce se are în vedere prin 'utilizare a muniţiilor'? De către cine să fie utilizate şi cum? Se referă la nimicirea armamentului cu 'termen de valabilitate expirat'? Dacă da, atunci cine va asigura mecanismul de supraveghere şi cum vor fi create standarde minime de siguranţă pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului”, notează politologul.

În concluzie, Dionis Cenuşă a ţinut să accentueze că asemenea informaţii, comunicate prost, în zi de weekend şi aparent fără avizarea guvernului şi a celorlalţi parteneri din formatul 5+2, sporeşte neîncrederea faţă de tot procesul de reglementare transnistrean.

Autorităţile de la Chişinău au tras alarma privind lipsa unui raport cu privire la cantitatea muniţiilor păstrate în depozitul de la Cobasna. „Acele muniţii pot genera o situaţie de criză”, sublinia în mai, 2019, fosta viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe