Reporter bătut şi sechestrat pentru documentarea decesului unui nou-născut

(Andrei Popescu/Epoch Times Romania)

În Chişinău ia amploare tot mai mare cazul unui bebeluş mort în condiţii suspecte. Născut pe 4 august, el a decedat a doua zi. La întrebările părinţilor privind circumstanţele morţii sale, medicii au refuzat să răspundă, cazul rămânând neelucidat.

După ce părinţii s-au adresat disperaţi presei, Ghenadie Brega, un reporter de la Curaj.tv, care s-a deplasat la spital pentru a pune întrebări, s-a trezit agresat de lucrătorii spitalului.

După ce a filmat declaraţia părinţilor, reporterul Curaj.tv, a încercat să obţină o reacţie de la şeful instituţiei.

Potrivit mărturiei reporterului, la Institutul Mamei şi Copilului, a fost lovit şi sechestrat de angajaţi ai spitalului, în timp ce aştepta în anticamera directorului, Ştefan Gaţcan. Personalul spitalului s-a supărat deoarece Brega nu a dorit să închidă camera şi să vorbească „omeneşte”, aşa cum i-a sugerat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Doru Dendiu.

Referitor la cazul bebeluşului decedat în circumstanţe neclare, şeful spitalului a declarat: „o să facem o anchetă internă prin care o să luăm decizia, iar oamenii o să primească un răspuns foarte corect. În cazul în care nu sunt de acord cu decizia noastră, oamenii se adresează în instanţă”.

Gaţcan a adăugau că „există copii care nu au şansă la viaţă, care au anomalii incompatibile cu viaţa”, după care pur şi simplu a întors spatele şi a plecat, fără să precizeze ce anume a determinat decesul nou-născutului, relatează Curaj.TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe