Deputatul UDMR Mate Levente, condamnat definitiv după ce şi-a angajat soţia în biroul parlamentar

.
. (Photos.com)

Curtea Supremă l-a condamnat luni, în mod definitiv, pe deputatul UDMR Mate András Levente la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conflict de interese, în dosarul în care este acuzat ca şi-a angajat soţia la Parlament., fapt constatat de Agenţia Naţională de Integritate.

Deputatul UDMR Mate András Levente a fost trimis în judecată în septembrie 2013 de procurorii Parchetului Curţi Supreme care l-au acuzat de conflict de interese.

"Mate András Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soţiei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soţia sa în cuantum de 5.508 lei", arată procurorii.

Dosarul lui Mate András Levente a fost deschis după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme, în septembrie 2011, cerându-i să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul acestuia.

ANI arată că Mate András Levente a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.