Rectificare bugetară la PMB: Infrastructura sacrificată pentru "primăria paralelă" a Gabrielei Firea

Primăria Capitalei pregăteşte o rectificare bugetară prin care va lua bani de la marile proiecte de infrastructură. Unde vor merge banii? În salarii către miile de angajaţi ai firmelor municipalităţii înfiinţate la solicitarea Gabrielei Firea.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primăria Capitalei intenţionează să taie masiv de la marile proiecte de infrastructură şi de la majoritatea proiectelor de investiţii pentru a aloca circa 400 milioane lei firmelor proaspăt înfiinţate la dorinţa Gabrielei Firea, prin majorare de capital sau sub formă de împrumut, relatează Hotnews.

Banii luaţi de la lucrări de infrastructură vor acoperi, în principal, plata salariilor miilor de angajaţi ai acestor firme, închirierea de sedii şi dotarea acestora. Printre marile proiecte de infrastructură care pierd bani se numără: Pasaj Piaţa Sudului - 60 milioane lei; Pasaj Ciurel - 35 milioane lei; Lărgirea străzi Prelungirea Ghencea - 5 milioane lei, modernizare Şoselei Pantelimon - 30 milioane lei, arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

Proiectul de rectificare bugetară este taxat dur de Nicuşor Dan, fost contracandidat al Gabrielei Firea la postul de Primar General.

"Gabriela Firea începe să mute bani din Primăria Capitalei în primăria ei paralelă.

Am semnalat acum câteva luni că Gabriela Firea, înfiinţând firme paralele cu direcţiile primăriei, vrea să eludeze legea funcţionarilor publici (căci angajaţii firmelor nu vor fi funcţionari publici) şi legea achiziţiilor publice (căci aceste firme nu sunt supuse legilor achiziţiilor publice (am depus un amendament la lege, dar nu a fost pus încă în dezbatere)). Modelul a fost patentat la Primăria Voluntari.

Acum vine nota de plată: bani luaţi de la investiţii pentru a plăti angajaţii şi sediile acestor firme.", scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne