Ziua 227. "Noi, copiii generaţiei de sacrificiu, vom schimba România!"

Un grup de "impostori ordinari" au pus mâna pe putere din cauza indolenţei celor care nu au ieşit la vot şi este timpul să fie daţi jos până nu distrug şi fură tot, consideră protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

În timp ce copiilor le cad şcolile în cap şi în spitale se moare, politicienii aflaţi la conducerea ţării cheltuie bani (atunci când nu-i fură) pe orice în afară de proiecte care să amelioreze viaţa cetăţenilor români, acuză protestatarii reveniţi pentru a 227-a seară consecutiv lângă Guvernul devenit în ochii lor, de când cu adoptarea OUG 13, un simbol al corupţiei.

Indignaţi că de luni de zile Justiţia este sub atac, iar în paralel Puterea ia hotărâri, adoptă legi una mai toxică decât alta, protestatarii avertizează că bezna unei noi dictaturi ne bate la uşă şi doar de noi depinde dacă ne vom afunda sau nu în ea.

Protest
Protest (Epoch Times)

"De peste şapte luni ieşim în stradă în fiecare zi, sperând că ni se vor alătura totuşi şi alţi protestatari, având în vedere palmele pe care le primim zilnic de la "iubiţii noştri conducători". Am senzaţia că de fapt ei pun la cale cale un plan de exterminare a poporului român. Cum altfel aş putea judeca, văzând măsurile din orice domeniu, care se iau. Cum să gândesc altfel, când doar dacă ne gândim la Capitală şi vedem că spitalele sunt jalnice, acolo se moare cu zile din lipsă de medicamente, din cauza igienei precare şi a infecţiilor. În schimb se organizează " paranghelii" a la Firea. Şcolile cad în capul copiilor noştri, sau sunt în stare precară pentru că nu sunt bani pentru renovare.

Dar un milion de euro suplimentar s-a găsit imediat pentru Catedrala Neamului. Adică avem unde să mergem să ne rugăm să nu ne moară apropiaţii prin spitale şi copiii prin şcoli. Sigur, rugăciunea e baza, ne rugăm şi scăpăm de tot răul ce ni se poate întâmpla...", spune o protestatară.

Participanta reaminteşte că liderii PSD au pornit un adevărat asalt contra firmelor străine, băncilor, cetăţenilor din diaspora, cărora le pregătesc o dublă impozitare şi-şi exprimă dorinţa ca societatea civilă să se trezească până nu devine prea târziu.

Să nu mai vorbesc de războiul care văd că este pornit împotriva băncilor, corporaţiilor şi mai nou împotriva diasporei prin dublă taxare la care vrea ANAF să-i supună pe românii plecaţi să muncească în afara ţării. Nu vorbim că aceştia contribuie în fiecare an cu sume imense de bani pe care îi aduc în ţară, cu mult peste capacitatea României de absorbţie a fondurilor europene. Dar nu este suficient, vor să îi mai şi impoziteze, cu toate că impozitele sunt plătite în ţările în care îşi au rezidenţa.

Nu cumva pare o răzbunare pe faţă, împotriva celor care nu fac parte din targetul PSD - ALDE? Adică exact împotriva celor despre care se ştie că au votat împotriva ciumei roşii, sau că niciodată nu vor vota cu ei. Mie personal mi se pare strigător la cer tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă.

Eu nu vreau să-mi plec capul, nici să iau poziţia de ghiocel în faţa acestor impostori ordinari care au pus mâna pe putere din cauza indolenţei celor care nu au ieşit la vot. Eu nu pot să stau acasă şi să văd cum ţara mea se îndreaptă spre dezastru. Dacă serile ultimelor şapte luni, poate cu câteva excepţii, mi le-am petrecut în stradă, strigând-mi furia şi indignarea, vă daţi seama că de acum înainte nu are ce să mă ţină în casa, în fotoliu, în faţa televizorului. Dar cel mai mult îmi doresc ca societatea civilă să se trezească, acum, până nu va fi prea târziu. Bezna unei noi dictaturi ne bate la uşă şi în acest moment cred că depinde numai de noi dacă ne vom afunda dau nu în ea", declară protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar transmite şi el că lucrurile se pot schimba dacă oamenii nu acceptă abuzul, se mobilizează şi sunt solidari şi dă un exemplu chiar din experienţa personală.

"Mă întreabă toată lumea dacă noi chiar credem că schimbăm ceva! Am făcut un exerciţiu ieri la şcoală, unde unul din juniori, elev în clasa a-IV-a, ar urma să dea un examen la sfârşitul acestui an şcolar, pentru a se consolida două clase de top-performeri, evaluarea fiind la limba engleză. La această materie, copiii au avut în trei ani ’’decât’’ cinci profesori! Cum poţi tu să evaluezi şi să faci clase de "intensiv engleză" atâta timp cât nu ai fost în stare să organizezi activitatea în ultimii trei ani?", spune tânărul, precizând că a mobilizat 33 de părinţi şi împreună vor refuza evaluarea, căci aceasta e absurdă, în condiţiile în care şcoala nu le-a asigurat condiţii elevilor.

"Am dat acest exemplu, pentru că se poate! Se poate să reacţionăm în faţa sistemului bolnav, indiferent că este educaţie, sănătate, administraţie! Trebuie doar să vrem! Dacă suntem uniţi şi vedem unde este problema, cu siguranţă vom reacţiona şi o vom rezolva rapid, punctual cu proteste şi acţiuni, şi pe termen lung la vot!

Am convingerea că noi, copiii generaţiei de sacrificiu, vom schimba România! Cu atitudine, respect, cunoaştere, soluţii şi determinare, vom reuşi!", spune protestatarul, venit în Piaţa Victoriei însoţit de fiul său.