Deputat PPDA: Situaţia la ANSA s-a agravat, persoanelor care au activat în perioada 10 – 27 martie li se interzice prezentarea la serviciu

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a decis, fără să-şi întrebe angajaţii, să le ceară să-şi transfere salariul pentru o zi de muncă din luna martie pentru sistemul medical, a punctat Vasile Năstase.
Vasile Năstase, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale
Vasile Năstase, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale (Epoch Times România)

Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) Vasile Năstase a punctat că se aştepta ca după postarea sa despre focarul de infecţie de la ANSA (Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor) să iasă cineva cu „o explicaţie, o dare de seamă în faţa societăţii, a contribuabililor, a unei ţări izolate. Nimic”.

Acesta a menţionat că se aştepta la cel puţin o demisie de onoare. „Am aşteptat ca şeful-cumătru să fie dat afară de această Comisie atotputernică a domnului Chicu. Nicio reacţie. Credeam că măcar domnul Stoianoglo e mai sprinten, dar şi la procuratură e o tăcere ameţitoare care va produce, într-o zi, o explozie socială”, a adăugat Vasile Năstase.

În context, Năstase a ţinut să puncteze că după şedinţele criminale în urma cărora au fost contaminaţi angajaţii aparatului central ANSA, a urmat ordinul emis la 30 martie de către directorul dodonist (Vladislav Cotici, directorul ANSA n.r.) care a decis să facă pe mărinimosul şi să transfere salariul pentru o zi de muncă din luna martie al tuturor angajaţilor ANSA pentru sistemul medical.

Aşadar, din Ordinul cu privire la donarea salariului pentru o zi de muncă emis în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 600 din 27.06.2018 cu privire la organizarea şi funcţionarea ANSA, precum şi a scrisorii Cancelariei de stat a R.Moldova din 27 martie 2020 şi pentru contribuţia comună la combaterea şi diminuarea consecinţelor pandemiei de coronavirus se înţelege clar că „decizia aparţine nu doar cumătrului dodonist, ci vine de mai sus, de la Cancelaria de stat, şi că şedinţa aparatului central ANSA din 27 martie coincide cu scrisoarea venită de la Cancelarie, în aceeaşi zi, prin care instituţiile statului sunt obligate să facă aceste donaţii”.

De asemenea, deputatul PPDA se întreabă dacă angajaţilor li s-a cerut părerea, sau asta nu contează, contează ce zice „doctorul psihopat”, adăugând că a discutat cu mai mulţi angajaţi de la ANSA şi nu numai.

„Oamenii înţeleg că trebuie să doneze, dar nu în general sistemului medical, care e ca o gaură neagră, există şi nu prea există, ci la modul concret unor instituţii spitaliceşti, unor medici, pacienţi, poate chiar propriilor colegi infestaţi pentru echipamente, medicamente, etc. Într-un cuvânt, să ştie concret unde au ajuns banii lor, dacă au ajuns, dacă nu au fost furaţi de şacalii de la guvernare”, scrie Năstase în postarea sa pe contul de Facebook.

Cinismul lui Cotici însă nu se opreşte aici, a punctat parlamentarul, subliniind că „după ce că a buzunărit angajaţii fără să-şi ceară voie, cumătrul-director dodonist mai şi le ʻmulţumeşteʼ pentru solidaritate! Gestul evident va fi observat de doctorul psihopat şi cine ştie, poate primeşte chiar şi o medalie de 9 mai, pentru luarea coronavirusului!”.

Între timp, însă la ANSA situaţia s-a agravat atât de mult, încât au apărut noi ordine şi dispoziţii alarmante. Astfel, a specificat Vasile Năstase, în perioada 6 - 10 aprilie la sediul aparatului central nu va fi acces, şefii de subdiviziuni vor activa de la distanţă, împreună cu subalternii cărora li se vor delega sarcini concrete, iar angajaţii, care nu pot activa de la distanţă ori nu li se pot stabili sarcini, vor depune cereri de acordare a concediului de odihnă anual ori neplătit.

„În legătură cu creşterea numărului angajaţilor confirmaţi POZITIV, prin ordinul nr. 164 din 30.03.2020, personalul aparatului central se va afla până pe 9 aprilie 2020 în regim de autoizolare, cu informarea obligatorie a medicului de familie. Aflăm, de asemenea, că sediul ANSA a fost dezinfectat, iar prezentarea la serviciu începând cu 06.04.2020 a persoanelor care au activat în perioada 10 martie – 27 martie este strict interzisă”, a conchis deputatul PPDA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe