Declaraţia Simonei Halep înaintea finalei cu Jelena Jankovic

Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Matthew Stockman / Getty Images)
Flori Mladin
22.03.2015

Simona Halep, locul 3 WTA, şi Jelena Jankovic din Serbia, locul 18 WTA - fost numărul 1 mondial - se întîlnesc astăzi, de la ora 20,00, în finala turneului de Primer Mandatory Indian Wells. Simona este pe punctul de a câştiga astăzi cel mai mare titlu din cariera ei.

Revista bine cotată Tennis Magazine a făcut un comentariu recent în legătură cu prezenţa plăcută a Simonei Halep pe terenul de tenis şi despre numeroşii fani pe care îi atrage Simona prin comportamentul ei.

Jurnaliştii americani au comentat: „Simona Halep este o persona şi o jucătoare la locul său, dar are suporteri energici”.

Cu toate că Simona Halep îşi dorea o confruntare cu numărul 1 mondial Serena Williams, datorită accidentării acesteia la genunchi, partida nu a mai avut loc, iar Simona s-a calificat direct în finala pe care o va disputa cu Jankovic.

Iată declaraţia jucătoarei noastre în legătură cu viitoarea ei adversară: "Este o jucătoare dificilă, un adversar greu. Am jucat multe meciuri împotriva ei şi fiecare a fost foarte dificil. Ştiu că trebuie să alerg mult, să lovesc mingile cu putere şi să fiu agresivă. Trebuie să fiu concentrată la fiecare minge, deoarece ea luptă până la sfârşit. Dar sunt pregătită să joc împotriva ei. Pot câştiga acest titlu, dar mă aştept la un meci foarte greu", a declarat Halep.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de 4 ori, scorul fiind favorabil Simonei Halep cu 3-1, însă toate meciurile au fost foarte strânse şi s-a câştigat în trei seturi.

Ultima confruntare dintre cele două jucătoare a avut loc în optimile de finală ale ediţiei 2014 a Australian Open, când Halep a câştigat cu 6-4, 2-6, 6-0. Românca a învins şi în meciul din sferturile de finală ale turneului de la Roma, din 2013, cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5, precum şi în turul întâi al turneului de la Bruxelles, din 2012, cu 6-2, 3-6, 7-6 (3).

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor